22. helmikuuta 2014

Suklaa-lakkakakku

Suomen loistavien mitallivoittojen kunniaksi tein ihanan suklaa-lakkakakun. Alunperin ohje on Suklaapandan keittiössä- blogista, mutta olen itse hieman muunnellut sitä. Lakkojen tilalla voit toki käyttää esimerkiksi vadelmia,mansikoita tai mustikoita. Toivotaan että Suomi voittaa jääkiekossa pronssia, kun ei kultaa tai hopeaa ole harmillisesti tulossa. Nyt kisastudio pystyyn herkullisen suklaa-lakkakakun kanssa! :)

Kakkupohja:
3½ dl gluteenittomia jauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
2½ dl vettä
2 dl fariinisokeria
1 dl tummaa kaakaojauhetta
125g pehmeää voita
1 3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa

Lakkakermatäyte:
2½ dl kermaa
5 rkl lakkasosetta/ hilloa
1 rkl tomusokeria

Suklaakuorrute:
200g Fazer tummaa suklaata 70%
½ dl vettä
½ dl tummaa kaakaojauhetta
175g pehmeää voita
1 dl tomusokeria

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja voitele. Sekoita jauhot,leivinjauhe ja sooda keskenään. Kiehauta vesi ja sekoita joukkoon fariinisokeri sekä kaakaojauhe. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää yksi muna ja kolmasosa jauhoista koko ajan vatkaten. Lisää sitten toinen muna ja loput jauhoista vähitellen, kevyesti vatkaten. Lisää kaakaoseos taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina uunipellille ja paista uunin keskitasolla n. 12-16 min. Anna jäähtyä. Valmista suklaakuorrute. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä. Kiehauta vesi ja sekoita siihen kaakaojauhe. Vatkaa pehmeä voi ja siivilöity tomusokeri vaahdoksi. Lisää sulanut suklaa vähitellen koko ajan vatkaten. Lisää myös kaakaoseos ja vatkaa tasaiseksi. Laita kuorrute jääkaappiin. Tee seuraavaksi lakkakermatäyte. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää lakkasose/hillo ja siivilöity tomusokeri. Sekoita tasaiseksi. Kakun kokoaminen. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja nosta ensimmäinen pohja tarjoiluvadille. Levitä pohjan päälle suklaakuorrutusta ja sen päälle kermatäytettä. Asettele toinen pohja päälle ja levitä täytteet. Nosta viimeisenä kolmas pohja päälle. Päällystä kakku lopulla suklaakuorrutteella kauttaaltaan tai vain päältä. Koristele lakoilla. Jos et tarjoile kakkua heti niin muistathan ottaa sen jääkaapista ajoissa, että kuorrute ehtii pehmetä hieman.









4 kommenttia:

  1. Kuulostaa herkulliselta yhdistelmältä! Ja onneksi se pronssi sieltä tulikin, kun finaaliin ei Suomi tällä kertaa yltänyt! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Essi! :) Niinpä! Seuraavia olympialaisia odotellessa! :D

      Poista
  2. Ihana kakku! Ei ole koskaan tullut kokeiltua suklaata ja lakkaa yhdessä. Varmasti kyllä toimii.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja! :) Juu kannattaa kyllä kokeilla, suosittelen!

      Poista