26. joulukuuta 2013

Joulumakeisia lahjaksi

Näin ensimmäiseksi, ihanaa ja rentouttavaa Joulun aikaa kaikille!
Jouluaatto on tullut ja mennyt, mutta mitä iloisimmissa ja onnellisimmissa merkeissä!!
Jouluaattoaamuna toimme kuusen sisälle ja koristelimme sen. Samalla katseltiin Joulupukin kuumaalinjaa. Päivällä syötiin tuhti ja ensimmäinen jouluateria, ja iltapäivällä avattiin paketteja perheen ja tuttavien kanssa. Ette ikimaailmassa tule arvaamaan mitä sain joululahjaksi! :D En ollut uskoa silmiäni kun suuresta paketista paljastui Canonin järjestelmäkamera! Sain lisäksi paljon paljon muita ihania lahjoja, kuten leivontatarvikkeita, sukkia, pöytälampun ja ihastuttavan reseptikirjan! : ) Joulun vietto jatkuu ja jouluherkkuja riittää! Lisään nyt muutaman joulumakeis-ohjeen, joita tein itse joululahjaksi muille.


Kookos-pähkinäpallerot

n. 40 kpl

50g kookoshiutaleita
125g mantelirouhetta
125g hasselpähkinärouhetta
1 rkl vaniljasokeria
125g fariinisokeria
100g voita

Pinnalle: kookoshiutaleita

Mittaa kookoshiutaleet, pähkinä- ja mantelirouhe leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon. Pyöräytä rouhetta muutamia kierroksia ja kaada seos kulhoon. Sekoita sokerit ja pehmeä voi joukkoon. Ota seoksesta nokareita ja pyörittele niistä palloja. Viimeistele pallerot pyörittämällä niitä kookoshiutaleissa. Anna palleroiden jähmettyä kylmässä yön yli. Pakkaa kauniisti. (säilyvyys jääkaapissa 1-2 viikkoa)





Kardemummatryffelit

n. 50 kpl

2dl kuohukermaa
4 rkl voita
1 3/4 dl fariinisokeria
350g tummaa suklaata (70%)
1 tl jauhettua kardemummaa

Pilko suklaa rouheeksi. Kiehauta voi, fariinisokeri ja kuohukerma kattilassa. Lisää kardemumma ja suklaa ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Anna jäähtyä kylmässä kunnes seos on pursotettavaa. Nostele seos pursotinpussiin ja pursota pieniin konvehtivuokiin. Säilytä viileässä.






Jääsuklaa

n. 20-25 kpl

130g valkosuklaata
60g kookosrasvaa
1 rkl tomusokeria

Paloittele suklaa. Laita suklaapalat, kookosrasva ja tomusokeri kulhoon ja sulata vesihauteessa. Sekoita. Jaa jääsuklaa konvehtivuokiin. Anna kovettua ja säilytä kylmässä.






Seuraava ohje löytyi Kinuskikissan sivuilta.

Nougat-pallerot

n. 20 kpl

3 dl kaurahiutaleita
1 dl hasselpähkinärouhetta
3/4 dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
125g nougat`ta (Marabou Dubbel Nougat)
50g pehmeää voita

Pinnalle: tomusokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Paloittele joukkoon nougat ja voi ja sekoita käsin tasaiseksi massaksi. Pyörittele taikinasta palloja. Viimeistele pyörittämällä ne tomusokerissa. Koveta/säilytä kylmässä.




5 kommenttia: