27. elokuuta 2013

Vaaleanpunainen raitatäytekakku

Mehevän suklaakakkupohjan reseptin löysin Kinuskikissan sivuilta. : )

Mehevä suklaakakkupohja:
2 dl gluteenittomia jauhoja
1½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1½ dl tummaa kaakaojauhetta
150g voita
3½ dl sokeria
3 munaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa

Sokerikakkupohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
2 dl glteenittomia jauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kakun väliin:
1 prk vaahdotettua Flora vanillaa
vadelmahilloa
3 banaania
(kostutus: maitoa)

Koristeluun:
Vaaleanpunaista marsipaania (lisäksi mansikanmakuista tomusokeria)
Suklaarouhetta

Reunoille:
2 prk vaahdotettua Flora vispiä
2 rkl vaniljakreemijauhetta
2 rkl sokeria

Suklaakakkupohjan valmistus.Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisija 24cm). Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.Lisää munat yksitellen. Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla n. 50-60 min. Anna seistä vuoassa n. 15min. ennen kumoamista. Suklaakakkupohja on parhaimmillaan kun se saa levätä yön yli viileässä. Sokerikakkupohjan valmistus. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka ( halkaisija 24cm). Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää taikinaan kuivat aineet varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa n. 25-30 min. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä. Kakun kokoaminen. Leikkaa suklaakakkupohja 2 osaan, tee samoin sokerikakkupohjalle. Nosta toinen osa sokerikakkupohjasta tarjoiluvadille, ja kostuta se maidolla. Lisää pohjan päälle ensimmäisenä vadelmahilloa,viipaloidut banaanisiivut sekä vaahdotettu Flora vanilla. Nosta seuraavaksi toinen osa suklaakakkupohjasta, sokerikakkupohjan päälle ja kostuta, ja täytä samalla tavalla kuin ensimmäisellä kerralla. Jatka tätä vielä parin kerran, niin että päällimmäisenä on suklaakakkupohjan tasaisempi pohjapuoli.
Sivele koko kakun pintaan peittävä kerros ylijäännyttä vispattua Flora vanillaa. Koristelu marsipaanilla. Kauli tomusokeria apuna käyttäen marsipaanista pyöreä levy. Levyn pitää olla niin iso että se peittää kakun pintaosan (eli ei reunoille!). Nosta levy kakun päälle ja painele kakun pintaan tasaisesti. Viimeisenä reunojen pursotus. Vaahdota Flora vispi ja lisää siihen vaahdotuksen aikana sokeri ja sihdin läpi vaniljakreemijauhe. Nostele vaahto pursotinpussiin ja pursota kakun reunat. Koristele kakku marsipaanikukilla, ja suklaarouheella.










6 kommenttia:

  1. Onpa kauniin ja herkullisen näköinen kakku. Hauskaa syksyä sinulle! :)

    VastaaPoista
  2. Kiva blogi! Ja ihanaa että leivot gluteenittomasti, mulla on nimittäin keliakia, ja suuresti helpottaa nämä sinusn ohjeet! Kiitos! =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kun tykkäät! :) ja mukava kuulla ku reseptini ovat avuksi :)
      Ja muutes ihana blogi sinulla! Lisään sen blogiluettelooni! ;)

      Poista