18. elokuuta 2013

Muhkeat Marengit

2-3 uunipellillistä

6 munan valkuaista
14 rkl sokeria
( halutessasi elintarvikevärejä )

Erottele keltuaisista valkuaiset. Siirrä valkuaiset suureen kulhoon. Vatkaa valkuaisia sähkövatkaimella, ja lisää samalla sokeria. ( Värjää vaahto halutessasi elintarvikeväreillä )Valkuaisvaahto on valmista kun nostat kulhon ylösalaisin, ja vaahto ei tipahda kulhon pohjasta. Nostele valkuaisvaahto pursotinpussiin ja pursota haluamasi näköisiä marenkeja, leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista marenkeja 85 asteessa, n.2-3 tuntia. Marengit ovat valmiita kun ne irtoavat helposti leivinpaperista, ja kun ne ovat kauttaaltaan kuivia.








2 kommenttia:

  1. Onpa kauniita marenkeja. Olen joskus itsekkin kokeillut niitä. Sinä olet kyllä onnistunut ulkonäössä hienosti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tosiaan tein nämä hyvän ystäväni kanssa, ja hyviä kyllä tuli :D

      Poista