10. heinäkuuta 2013

Mainio mansikkakakku

Kakkupohja
(itse tein 3 kakkupohjaa tällä reseptillä) :
4 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Mansikkatäyte ( 3-4 kakkupohjan väliin ) :
500g soseutettuja mansikoita
2 dl vispikermaa
200g Valio maustettua rahkaa vanilja
½ dl vaniljakreemijauhetta

Koristeluun pursotuskerma:
4-5 dl vispikermaa
4 rkl vaniljakreemijauhetta

Kakun pinnalle tuoreita mansikoita

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (24 cm halkaisija). Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sihdin läpi munavaahtoon. Sekoita varovasti. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista uunin keskitasolla n. 25-30 min. Kakkupohjan kypsyyttä kannattaa kokeilla puutikulla paiston loppuvaiheessa. Jos taikinaa ei tartu puutikkuun pohja on kypsä. Irrota kakkupohja vuoastaan ja anna jäähtyä. Halkaise mahdollisesti 2 osaan. Valmista mansikkatäyte. Vaahdota vispikerma ja lisää loput täytteen ainekset. Sekoita tasaiseksi. Nosta täyte jääkaappiin tarvittaessa. Aloita kakun kasaaminen. Nosta ensimmäinen pohja tarjoiluvadille ja kostuta se maidolla. Levitä mansikkatäytettä ja kumoa toinen pohja päälle. Jatka samaa rataa. Nosta viimeisenä tasaisin kakkupohja päällimmäiseksi. Vaahdota vispikerma johon on lisätty vaniljakreemijauhe. Levitä kakun päälle ohuehko kerros kermavaahtoa. Pursota kakun reunoille haluamiasi kuvioita, haluamallasi tyllalla. Koristele kakku tuoreilla mansikoilla. Säilytä jääkaapissa.






2 kommenttia: