14. kesäkuuta 2013

Makoisa suklaa-espressokakku

Tämän loistavan reseptin löysin Taivaalliset täytekakut- kirjasta.
Linkki: http://www.adlibris.com/fi/covers/M/9/51/9510395633.jpg


Suklaakakkupohja:
75 g voita
4½ dl gluteenittomia jauhoja
1½ dl kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
1½ tl soodaa
3 ½- 4 dl sokeria
2 munaa
2½ dl maitoa
1½ dl vahvaa kuumaa kahvia

Suklaa-espressokuorrute:
200 g tummaa suklaata
300 g huoneenlämpöistä voita
3½ - 4 dl tomusokeria
1½ dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 rkl espressoa tai vahvaa kahvia tai
4 rkl kuohukermaa

Koristelu:
strösseleitä


Valmista ensin suklaakakkupohja. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.Voitele ja korppujauhota kaksi kakkuvuokaa, joiden halkaisija on noin 15 cm, tai paista pohja kahdessa erässä yhdessä vuoassa.Sulata voi ja anna sen jäähtyä.Siivilöi jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja sooda suureen kulhoon.Lisää muut ainekset ja vatkaa pari minuuttia yleiskoneella tai sähkövatkaimella, eli kunnes taikina on sileää.Jaa taikina tasaisesti kakkuvuokiin.Paista kakkupohjia 30-35 minuuttia (itselläni kakkupohjat olivat 30 min. kohdalla vielä raakoja, joten annoin kakkujen olla uunissa vielä n. 45 min.). Anna kakkupohjien jäähtyä 15 min. ennen kuin kumoat ne ritilälle. Valmista seuraavaksi suklaa-espressokuorrute.Sulata suklaa vesihauteessa, ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.Vatkaa voi vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.Lisää tomusokeri ja kaakaojauhe vähitellen ja sekoita tasaiseksi.Lisää sulatettu suklaa sekä vaniljasokeri ja sekoita hyvin.Lisää viimeisenä espresso, kahvi tai kerma vähitellen ja jatka vatkaamista pari minuuttia eli kunnes kuorrute on sileää ja kiiltävää. Leikkaa kakkupohjat kahtia neljäksi ohuemmaksi pohjalevyksi.Laita ensimmäinen pohjalevy kakkuvadille.Levitä päälle tasainen kerros kuorrutetta. Toista, kunnes olet täyttänyt 3 pohjalevyä.Nosta päällimmäiseksi neljäs pohjalevy leikkauspinta alaspäin. Levitä ohut kerros kuorrutetta kakun reunoille ja päälle.Siirrä kakku jääkaappiin n. 20 minuutiksi, tai kunnes kuorrute on hieman jähmettynyt.Pidä loput kuorrutteesta huoneenlämmössä.Levitä loput kuorrutteesta tasaisesti kakun reunoille ja päälle. Koristele kakun reuna esim. lusikalla, pyörittämällä kakun alla olevaa vatia. Koristele kakku halutessasi strösseleillä.








4 kommenttia: