3. kesäkuuta 2013

Hellepäivän mansikkajäädyke

5 dl mansikoita
3 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
1 dl sokeria

Koristeluun:
½-1 dl vispikermaa
½ rkl vaniljakreemijauhetta

Vaahdota kerma, ja lisää siihen vaniljasokeri ja puolet tavallisesta sokerista. Vaahdota muna ja loppu sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Soseuta mansikat. Sekoita mansikkasose  ja  vaahdotettu kerma munavaahtoon varovasti sekoittaen. Huuhtele vuoka kylmällä vedellä, ja annostele seos vuokaan. Nosta vuoka pakkaseen, ja pakasta vähintään 4 tuntia. Mieluiten yön yli. Nosta jäädyke pöydälle 10- 15 min. ennen tarjoilua. Koristele jäädyke halutessasi kermavaahdolla.





2 kommenttia:

  1. Tein saman mustikoilla ja laitoin vähän vaniliniisokeriakin, tuli ihanaa! Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista