21. kesäkuuta 2013

Charlotte russe

Kääretorttupohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kääretortun täyte:
Lakkahilloa

Täyte:
4 liivatelehteä
250g lakkoja
1½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
150g maitorahkaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ dl marjatäysmehua

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi vaahtoon keskenään sekoitetut perunajauhot ja leivinjauhe. Levitä taikina uunipellille ja paista 225 asteessa n. 8-10 min. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Levitä lakkahillo jäähtyneen pohjan päälle. Kääri torttu rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Leikkaa kääretorttu viipaleiksi. Vuoraa pyöreäpohjainen kulho ensin tuorekelmulla, ja sitten kääretorttuviipaleilla. Upota liivatteet kylmään veteen 5 min. Soseuta pehmeät lakat. Vaahdota vaniljakastike. Yhdistä lakkasoseeseen rahka,sokerit ja vaahdotettu vaniljakastike. Purista liivatteista vesi pois ja liuota lehdet kuumennettuun mehuun. Kaada jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana rahkamassaan, koko ajan sekoittaen. Kaada täyte torttuviipaleilla vuorattuun kulhoon. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli. Kumoa Charlotte russe tarjoiluvadille, poista kelmu ja koristele halutessasi tuoreilla lakoilla.








2 kommenttia: