30. huhtikuuta 2013

Rinkilämunkit

 15-20 kpl

5dl maitoa
50 g hiivaa
3½ tl psylliumia
1tl suolaa
1½ dl sokeria
2 munaa
1rkl kardemummaa
1dl juoksevaa Valio oivariinia
14-16 dl gluteenittomia jauhoja

Paistamiseen: rypsiöljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitooon. Lisää joukkoon psyllium ja anna sen turvota hetki. Sekoita taikinaan suola,sokeri,munat ja kardemumma. Lisää taikinaan puolet jauhoista, koko ajan vaivaten.Lisää juokseva oivariini ja loput jauhot. Älä kohota taikinaa vaan leivo siitä heti munkkeja.
Eli: Pyöritä taikinasta pallo, ja tee sen keskelle reikä sormien avulla. Reiästä saa tehdä melko suuren, sillä munkkien kohotessa ja paistuessa reikä pienenee. Kun olet saanut kaiken taikinan pyöriteltyä munkeiksi, laita rasva kuumenemaan suureen kattilaan. Kun rasva on kuumunut aloita munkkien paistaminen, niistä munkeista jotka pyörittelit ensin. Valmiit munkit voit pyöritellä sokerissa. Voit myös tuunata munkkeja koristelemalla niitä, esimerkiksi sulalla suklaalla ja strösseleillä.




Tässä myös tuunaamani munkit koristeineen : )


 




Ja tässä myös pikkusiskoni tekemät munkit koristeineen. : )




2 kommenttia: