31. maaliskuuta 2013

Pääsiäisen jugurttikakku

Pohja:
100g voita
150g Semperin gluteenittomia kaurakeksejä
100g mantelirouhetta

Täyte:
8 liivatelehteä
200g Valion sitruunarahkaa
500g Bulgarianjugurttia
1½ dl sokeria
400g aprikoosihilloa
1dl sitruunamehua
3 valkuaista

Suklaakerma:
2½ dl vispikermaa
100g tummaa suklaata
2rkl vaniljakreemijauhetta

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Sulata voi ja hienonna kaurakeksit. Sekoita voisulan joukkoon keksimurska ja mantelirouhe. Painele seos lusikalla vuoan pohjalle. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Yhdistä Bulgarianjugurtti, sokeri, sitruunarahka ja aprikoosihillo keskenään. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Kiehauta sitruunamehu ja sulata joukkoon liivatteet.Anna jäähtyä hetken aikaa. Lisää liivatemehu, jugurtti-rahkaseokseen. Sekoita lopuksi joukkoon valkuaisvaahto. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa 4-5 tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä se tarjoilulautaselle.Valmista suklaakerma. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää joukkoon hiukan jäähtynyt, sulatettu suklaa. Lisää viimeiseksi vaniljakreemijauhe. Pursota suklaakerma kakun päälle haluamallasi tavalla. Säilytä jääkaapissa.



 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti