Reseptejä


Kermatryffelit

n.25 kpl
225g tummaa suklaata
1½dl kuohukermaa
1 3/4 dl tomusokeria
1rkl kylmää kahvia
Koristeluun:
strösseleitä tai hasselpähkinärouhetta

Kuumenna kerma ja suklaa kiehuvaksi teräskattilassa ja keitä 1-2 min.Sekoita, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista.Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.Lisää kahvi ja tomusokeri.Sekoita tasaiseksi massaksi.Peitä ja laita viielään n. 2 tunniksi.Muotoile massasta palloja ja kierittele ne strösseleissä tai hasselpähkinärouheessa.Laita tryffelit paperivuokiin.Säilytä viileässä.

DSC06513

DSC06510       DSC06506

Pistaasivalkosuklaapalat

n.20 kpl
250g pistaasipähkinöitä  murskattuina
n. 200g sulatettua valkosuklaata
BRUNO:n konvehtivuokia

Kuori ja murskaa pistaasit.Sulata suklaa vesihauteessa.Lisää sulaan suklaaseen murskatut pistaasit ja sekoita.Jaa seos pieniin konvehtivuokiin.Jähmetytä pakkasessa tai jääkaapissa. (Ohje on itse kehittelemäni, ja kyllä toimii! Kannattaa kokeilla! )


DSC06462
DSC06524


Jouluiset Piparkakkutoffeet

n.30 kpl
1dl kuohukermaa
½dl sokeria
½dl siirappia
2tl piparkakkumaustetta
BRUNO:n konvehtivuokia

Sekoita kuohukerma,siirappi,sokeri ja piparkakkumauste suuressa mikron kestävässä kulhossa.Kuumenna seosta mikrossa täydellä teholla (700 W) noin 6 min.Sekoita ja kuumenna vielä 2 min.täydellä teholla.Jaa taikina pieniin konvehtivuokiin ja anna jäähtyä.Säilytettävä viileässä.

DSC06468   
DSC06473



Ja tässäpä tämän Joulun piparkakkutalo! (2012)

DSC06365 

DSC06371 Pitäähän talossa kissa olla.
DSC06372 Varasto rakennus.
DSC06363 Joulukuusi.


Taikinana käytin Fria:n , valmista gluteenitonta piparkakkutaikinaa. (pakaste)


DSC06346
 DSC06350Koristelussa käytin näitä.

DSC06340   DSC06341 
DSC06345  Valmiit, koristellut osat.
DSC06349  Kissa ja hevonen
DSC06352 Joulukuusi
DSC06351Tikapuut
 DSC06353 Aita



Sitruunapähkinäpalat  – upea makuelämys!
n.50 kpl

50g saksanpähkinöitä hienona rouheena
150g voita
1dl sokeria
2 sitruunan kuorta raastettuna
1rkl siirappia
3dl gluteenittomia jauhoja
1½rkl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
1½ maustemitta suolaa

Laita uuni 175 asteeseen kuumenemaan.Levitä 2 leivinpaperia uunipelteille.Sekoita lusikalla voi ja sokeri.Lisää joukkoon sitruunankuoriraaste,siirappi ja saksanpähkinärouhe.Sekoita jauhot,vaniljasokeri,leivinjauhe ja suola keskenään.Lisää jauhoseos muun taikinan joukkoon.Sekoita.Taikina saa olla koostumukseltaan melko napakkaa,ja voit halutessasi lisätä vielä hiukan jauhoja,jotta taikinaa on helpompi käsitellä.Leivo taikinasta 6 patukkaa ja nosta ne uunipelteille,kolme patukkaa kummallekin pellille.Patukat saavat olla yhtä pitkiä kuin uunipellitkin.Taputtele patukat tasaisiksi.Paista uunin ylimmällä tasolla n. 10 min.Nosta patukat pois uunista ja anna niiden jäähtyä hiukan.Leikkaa patukat lämpiminä sopiviksi suupaloiksi.

Näissä kuvissa näkyy, minkä verran patukat leviävät.
DSC05883    DSC05884 




DSC05899



Uskomaton unelmatorttu 
Pohja:
3/4dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
3 munaa
1½dl sokeria

Kreemi:
150g pehmeää voita
2dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään.Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.Lisää kuivat aineet siivilän läpi muna-sokerivaahtoon.Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.Paista 225 asteessa 8-10 min.Ripottele voipaperin päälle sokeria ja kumoa kypsä torttupohja sen päälle.Poista paistopaperi.Anna pohjan jäähtyä ja tee sillä aikaa kreemi.Kreemi: Vaahdota ensin pehmeä voi vaahdoksi.Sekoita joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri.Levitä valmis täyte pohjan päälle ja kääri pohja paperin avulla tiukaksi rullaksi.Anna kovettua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

DSC05873           DSC05879


Maailman paras Toscapiirakka

Taikina:
2 munaa
1½dl sokeria
50g sulaa voita
2dl gluteenittomia jauhoja
2tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Tosca:
150g voita( johon ripaus suolaa)
1½dl sokeria
150g mantelilastuja
2rkl kermaa
2rkl gluteenittomia jauhoja
1 tl vaniljasokeria

Vahdota munat ja sokeri ja lisää vaahtoon sula voi,jossa on ripaus suolaa.Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää seos muna-sokerivaahtoon.Lisää lopuksi maito nopeasti sekoittaen.Paista uunissa 180 asteessa 15-20 min. voidellussa piirakkavuoassa kunnes pinta on saanut hiukan väriä.Lisää sitten uunin lämpötila 220 asteeseen.Tee kakun paistuessa tosca kiehauttamalla kaikki ainekset kasarissa.Levitä tosca kypsän piirakkapohjan päälle.Paista kunnes piiraan pinta on kauniin kullanruskea.

DSC05076



Mehevät mokkapalat

Pohja:
3munaa
3dl sokeria
2½ dl maitoa
7 dl gluteenittomia jauhoja
3 tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1½rkl kaakaojauhetta
225g sulaa rasvaa

Kuorrute:
200g tomusokeria
80g sulaa rasvaa
4rkl kylmää kahvia
1rkl kaakaojauhetta
1tl vaniljasokeria
Koristeluun:
strösseleitä

Vaahdota munat ja sokeri.Lisää joukkoon maito.Sekoita jauhot ,leivinjauhe,kaakaojauhe ja vaniljasokeri keskenään.Lisää jauhoseos taikinaan.Lisää lopuksi sula rasva.Paista pohjaa 200 asteessa n.15 min.Kuorrute: Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset keskenään,ja levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle.Koristele strösseleillä.

DSC05058



Herkulliset jauhelihapihvit

400g jauhelihaa
1½dl korppujauhoja
1½dl maitoa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 munaa
1tl suolaa
1½tl paprikajauhetta
2 maustemittaa mustapippuria

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.Sekoita suuressa kulhossa korppujauhot,nesteeseen ja anna turvota 5-10 min.Kuori ja hienonna sipuli.Yhdistä korppujauhoseokseen kaikki muut ainekset ja sekoita tasaiseksi.Jaa taikina n.15 osaan ja muotoile leivinpaperoidulle pellille ohuita pihvejä.Kypsennä pihvit uunin keskitasolla n. 12-15 min.

DSC05049


Kinuski-suklaakaurabrowniet

Keksipohja:
1 pkt semper kaurakeksejä (150g)
50g sulaa rasvaa

Taikina:
3 munaa
125g sulaa rasvaa
4½dl gluteenittomia jauhoja
2tl leivinjauhetta
1dl maitoa
1½dl sokeria

Kinuski:
2dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria
Viimeistelyyn:
100g Marabou maitosuklaata sulatettuna

Keksipohja:Murskaa kaurakeksit rouheeksi ja lisää joukkoon sula rasva.Painele seos voideltuun piirakkavuokaan.Taikina:Sekoita taikinan kaikki ainekset keskenään ja kaada seos keksipohjan päälle.Paista 200 asteessa n.25 min.Anna jäähtyä.Kinuski:Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri.Kuumenna kunnes seos kiehuu.Alenna lämpöä Keskiteholle ja jatka keittämistä välillä sekoitellen n.15-20 minuutin ajan.Jotta tiedät milloin kinuski on valmista suorita vesilasitesti:Tiputa pieni nokare kinuskia kylmään veteen.Kaada vesi pois.Jos kinuski on osittain liuennut veteen se kertoo että kinuski ei ole vielä valmista.Mutta jos kinuskinokareen saa ehjänä nostettua lasin pohjalta,se kertoo että kinuski on valmista.Anna kinuskin hiukan jäähtyä,ja valuta se sitten nopeasti kypsän pohjan päälle.Lisää kinuskin jälkeen vesihauteessa sulatettu maitosuklaa,ohuena nauhana.Anna jäähtyä ja leikkaa viipaleiksi tai neliöiksi.

KIITOS: kiitos Kinuskikissalle mahtavasta kinuskin valmistus reseptistä!

DSC046921.Ensin vuokaan lisätään murskatut keksit.
DSC046972.Sitten taikina, ja uuniin.
DSC046983.Kun pohja on jäähtynyt , lisää kinuski.
DSC046994.Koristele lopuksi sulalla suklaalla.


DSC04711


1 kommentti:

  1. Tulipas kertaheitolla paljon hyviä reseptejä :D -m-m

    VastaaPoista