5. heinäkuuta 2014

Valkosuklaamutakakku sitruunalla


Hellou! Kesätyöt on ohi nyt ja mukavaa oli olla töissä parisen viikkoa. Päiväkodissa riitti kyllä kaikenlaista puuhaa, mutta jäi aikaakin jäätelön syöntiin! :D Viime aikoina olen leiponut parhaan ystäväni Sannin kanssa paljon, mm. valkosuklaa-raparperipiirakkaa, suklaaleivoksia, valkosuklaa-marjaspiraalikakkua sekä tätä oheista herkkua, nimittäin sitruuna-valkosuklaamutakakkua! :) Pidän kovasti valkosuklaasta, joten oli pakko testata tätä kakkua. Ohje on wicked sweet kitchen -blogista, jota hiukan muuntelin itselleni sopivaksi. Huomenna sitten lähdemme Oulaisiin ja sieltäkin lisään varmaan muutaman kuvan, seuraavissa postauksissa. Meille syntyi myös viime lauantaina kaksosvassut, jotka saivat nimekseen Leonore ja Lenni (vassuista kuvaa alempana). :) Ohessa on myös kuvia valkosuklaa-marjaspiraalikakusta, jonka ohje löytyy Kinuskikissan sivuilta. Kakussa vaihdoin Domino-keksit gluteenittomiin kaurakekseihin (joissa on myös suklaahippuja). Mukavaa alkavaa viikonloppua kaikille!


100 g valkosuklaata
100 g margariinia
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 kananmunaa
2-3 rkl sitruunamehua
1 tl raastettua sitsuunankuorta
2 dl gluteenittomia jauhoja (Semper hieno jauhoseos)
½ tl ksantaania

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele ja korppujauhota pyöreä irtopohjavuoka. Raasta sitruunan kuori hienoksi (käytä vain keltainen osa kuoresta!) purista myös sitruunasta mehu. Paloittele suklaa ja leikkaa voi pienemmiksi paloiksi. Sulata molemmat mikrossa, välillä sekoittaen. Sekoita sokeri, vaniljasokeri ja suola lusikalla voi-suklaaseokseen. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää myös raastettu sitruunan kuori ja mehu. Sekoita jauhojen joukkoon ksantaani ja lisää taikinaan nopeasti sekoittaen. Vältä liikaa sekoittamista. Kaada taikina jauhotettuun vuokaan ja paista kakkua uunin keskitasolla 10-12 minuuttia, kunnes reunat saavat hieman väriä ja pinta on pysähtynyt. Kakun pitää olla tahmea keskeltä! Anna jäähtyä hetken, nosta tarjoiluvadille ja koristele mansikoilla ja tomusokerilla.















6 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä molemmat kakut! Tuo raidoitus kakussa on kyllä hauska idea! Olen tehnyt joskus seeprakahvikakun samalla tyylillä :)
    Ihania veitikoita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru!! Seeprakahvikakku kuulostaa hyvältä! :)

      Poista
  2. WAU! Ihania kuvia ! Söpö vasikka !
    Kakuista kelpaisi kumpi tahansa....houkuttelevat, vaikka syön yleensä mieluiten suklaanväristä suklaata Ü!

    VastaaPoista
  3. Vaikka vähän säikähdinkin kun lehmän naama pulpahti näytölle, ei se latistanut kakkujen välittämää kesäistä tunnelmaa, päin vastoin! ;:D Ihania kakkuja, ihania kuvia! :)
    Sekä unohtamatta tietenkin onnittulejua kaksosista, suloisia :3

    VastaaPoista