h. 16 cm irtopohjavuokaan
Kakkupohja (ohjeesta tulee kaksi pientä kakkupohjaa):
5 munaa
2½ dl sokeria
1 1/4 dl gluteenittomia jauhoja
1 1/4 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
+kostutukseen maitoa (n. ½-3/4 dl)
Marja-vaniljatäyte (riittää kakun kahteen väliin):
1½ dl vispikermaa
100 g vaniljarahkaa
125 g Kuningatar-pilttiä (halutessasi voit tehdä itse marjasosetta, esim. mustikoista tai vadelmista)
1½ rkl vaniljakreemijauhetta
+ n. 70 g Kuningatar-pilttiä
Kuorrutus:
1½-2 dl vispikermaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta
sokeria maun mukaan
Koristelu:
1 dl vispikermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
1 mst rosa pastaväriä
sokeria maun mukaan
+Tuoreita vadelmia
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (h. 16 cm). Kaada puolet taikinasta vuokaan ja paista 20-25 min. (jos omistat 2 pientä vuokaa voit laittaa ne yhtä aikaa uuniin, jolloin taikinan ei tarvitse odottaa). Kumoa pohja vähän jäähtyneenä alustalle ja puhdista vuoka. Vuoraa vuoka voilla ja korppujauhoilla ja kaada vuokaan loppu taikina. Paista jälleen 20-25 min. Anna pohjien jäähtyä. Valmista marja-vaniljatäyte. Vaahdota kerma ja lisää siihen rahka. Sekoita joukkoon piltti ja vaniljakreemijauhe. Siirrä jääkaappiin odottamaan. Vaahdota kuorrutuksen kerma ja lisää loput aineet, nosta jääkaappiin. Vatkaa koristelukuorrutteen kerma vaahdoksi, lisää joukkoon kreemijauhe, pastaväri sekä halutessasi sokeri. Nosta kylmään. Aloita kakun kokoaminen. Halkaise kakkupohjat ja nosta yksi pohja tarjoiluvadille. Kostuta maidolla ja levitä kerros marja-vaniljatäytettä. Nosta seuraava pohja päälle, kostuta ja levitä lusikalla kakkupohjaan Kuningatar-pilttiä. Nosta jälleen pohja täytteen päälle, kostuta ja levitä loput marja-vaniljatäytteestä. Nosta viimeisenä tasaisin pohja päällimmäiseksi ja kostuta maidolla. Päällystä kakku kuorrutuskermalla tasaisesti. Koristele kakku rosan värisellä kermaseoksella. Viimeistele tuoreilla vadelmilla.
Ihan sairaan upea kakku!!! Todella kaunis! <3
VastaaPoistaLeikkauskuva sisustasta olis ollu vielä kiva :)
Voi kiitos Taru! :) Tosiaankin unohdin täysin ottaa kuvaa kakun sisustasta. :( Muistin asian vasta kun kakku oli jo melkein syöty, eikä kakku ollut enää kuvauskelpoinen :D Nyt pääsi harmikseni se unohtumaan, mutta enköhän jatkossa muista! Pahoittelut! :)
PoistaKauniit ja selkeät kuvat korvaavat sen ettei voi maistaa!
VastaaPoistaSamaa mietin, kuin Taru, että vielä kun olisi ollut se pala kuva .....kokonaisuus olisi ollut täydellinen!
Kiitos Nami-hiiri! :) Se tosiaan minulla unohtui ottaa, mutta jatkossa muistan! :)
PoistaUpeat kuvat! :) Ei sulla sattuisi olemaan kuvaa kakusta päältä päin? :) Sain tästä idean omaan rippikakkuuni... ;) JA hei mitä vanilijakreemijauhetta käytät? :)
VastaaPoistaKiitos Raita! Valitettavasti en hoksannut ottaa kuvaa kakusta aivan päältäpäin. :( Mutta kiva jos pystyt hyödyntämään ideaa silti! :) Minä käytän mauste Sallisen vaniljakreemijauhetta (500g iso purkki), ja käytän myös maustemestan vanilliinikreemijauhetta! :)
PoistaIhanasti koristeltu kakku! Tosi kesäinen :)
VastaaPoistaKiitoksia! Mukavan oloinen blogi teillä ja ihanan omaperäiset kuvat! :)
Poista