15. heinäkuuta 2014

Marjatäytekakku


Moikka kaikille! Nyt kyllä ihan hävettää kun on niin pitkä tauko jäänyt päivittämisestä! `:D Olin nimittäin parhaan ystäväni Sannin kanssa heidän mökillään lomailemassa! Kuvattiin yksi musavideo ja perus valokuvia tuli otettua aika reippaasti, sillä niin upeita auringonlaskuja siellä oli! Syötiin paljon ja hyvin ja käytiin uimassa moonta monta kertaa. Vanhassa kalastajamökissä oli niin ihana nukkua, koska siellä oli mukavan viileää ja yöksi tuli aina riittävän hämärää (ikkunoissa olevien, upeiden peittoviritysten ansiosta!). :) Reissusta tultuani leivoin kesäisen marjatäytekakun! Mums! :)


h. 16 cm irtopohjavuokaan

Kakkupohja (ohjeesta tulee kaksi pientä kakkupohjaa):
5 munaa
2½ dl sokeria
1 1/4 dl gluteenittomia jauhoja
1 1/4 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
+kostutukseen maitoa (n. ½-3/4 dl)

Marja-vaniljatäyte (riittää kakun kahteen väliin):
1½ dl vispikermaa
100 g vaniljarahkaa
125 g Kuningatar-pilttiä (halutessasi voit tehdä itse marjasosetta, esim. mustikoista tai vadelmista)
1½ rkl vaniljakreemijauhetta
+ n. 70 g Kuningatar-pilttiä

Kuorrutus:
1½-2 dl vispikermaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta
sokeria maun mukaan

Koristelu:
1 dl vispikermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
1 mst rosa pastaväriä
sokeria maun mukaan
+Tuoreita vadelmia

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (h. 16 cm). Kaada puolet taikinasta vuokaan ja paista 20-25 min. (jos omistat 2 pientä vuokaa voit laittaa ne yhtä aikaa uuniin, jolloin taikinan ei tarvitse odottaa). Kumoa pohja vähän jäähtyneenä alustalle ja puhdista vuoka. Vuoraa vuoka voilla ja korppujauhoilla ja kaada vuokaan loppu taikina. Paista jälleen 20-25 min. Anna pohjien jäähtyä. Valmista marja-vaniljatäyte. Vaahdota kerma ja lisää siihen rahka. Sekoita joukkoon piltti ja vaniljakreemijauhe. Siirrä jääkaappiin odottamaan. Vaahdota kuorrutuksen kerma ja lisää loput aineet, nosta jääkaappiin. Vatkaa koristelukuorrutteen kerma vaahdoksi, lisää joukkoon kreemijauhe, pastaväri sekä halutessasi sokeri. Nosta kylmään. Aloita kakun kokoaminen. Halkaise kakkupohjat ja nosta yksi pohja tarjoiluvadille. Kostuta maidolla ja levitä kerros marja-vaniljatäytettä. Nosta seuraava pohja päälle, kostuta ja levitä lusikalla kakkupohjaan Kuningatar-pilttiä. Nosta jälleen pohja täytteen päälle, kostuta ja levitä loput marja-vaniljatäytteestä. Nosta viimeisenä tasaisin pohja päällimmäiseksi ja kostuta maidolla. Päällystä kakku kuorrutuskermalla tasaisesti. Koristele kakku rosan värisellä kermaseoksella. Viimeistele tuoreilla vadelmilla.






8 kommenttia:

  1. Ihan sairaan upea kakku!!! Todella kaunis! <3
    Leikkauskuva sisustasta olis ollu vielä kiva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Taru! :) Tosiaankin unohdin täysin ottaa kuvaa kakun sisustasta. :( Muistin asian vasta kun kakku oli jo melkein syöty, eikä kakku ollut enää kuvauskelpoinen :D Nyt pääsi harmikseni se unohtumaan, mutta enköhän jatkossa muista! Pahoittelut! :)

      Poista
  2. Kauniit ja selkeät kuvat korvaavat sen ettei voi maistaa!
    Samaa mietin, kuin Taru, että vielä kun olisi ollut se pala kuva .....kokonaisuus olisi ollut täydellinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nami-hiiri! :) Se tosiaan minulla unohtui ottaa, mutta jatkossa muistan! :)

      Poista
  3. Upeat kuvat! :) Ei sulla sattuisi olemaan kuvaa kakusta päältä päin? :) Sain tästä idean omaan rippikakkuuni... ;) JA hei mitä vanilijakreemijauhetta käytät? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raita! Valitettavasti en hoksannut ottaa kuvaa kakusta aivan päältäpäin. :( Mutta kiva jos pystyt hyödyntämään ideaa silti! :) Minä käytän mauste Sallisen vaniljakreemijauhetta (500g iso purkki), ja käytän myös maustemestan vanilliinikreemijauhetta! :)

      Poista
  4. Ihanasti koristeltu kakku! Tosi kesäinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Mukavan oloinen blogi teillä ja ihanan omaperäiset kuvat! :)

      Poista