17. marraskuuta 2013

Jäädytetty suklaajuustokakku

h.16 cm irtopohjavuokaan

Pohja:
150g Semper piparkakkuja
50g voita

Täyte:
100g Fazer tummaa leivontasuklaata 70%
2½ dl Flora Vanillaa
200g Philadelphia tuorejuustoa
½ dl sokeria

Pinnalle:
hasselpähkinärouhetta

Murskaa keksit. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Painele keksiseos vuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi. Laita vuoka pakastimeen täytteen valmistuksen ajaksi. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vatkaa Flora Vanilla kovaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja sokeri. Lisää vaniljavaahto tuorejuustoseokseen ja sekoita. Levitä puolet vaahdosta pohjan päälle vuokaan ja valuta puolet suklaasta vaahdon päälle. Vetele haarukalla suklaaraitoja edestakaisin marmorikuvion aikaansaamiseksi. Levitä loput täytevaahdosta vuokaan ja valuta myös loput suklaasulasta päälle ja marmoroi pinta. Ripottele päälle hasselpähkinärouhetta. Peitä vuoka kelmulla ja nosta kakku pakastimeen jäätymään. Ota kakku 10 min. huoneenlämpöön ennen tarjoilua. Pyöräytä terävällä veitsellä kakun reunat jotta se irtoaisi paremmin. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.









2 kommenttia: