Pohja:
200 g Gluteenittomia keksejä (esim. Semper kaurakeksejä tai digestive-keksejä)
50g voita
Täyte:
400 g Philadelphia tuorejuustoa
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl vahvaa kahvia
3 liivatelehteä
130 g valkosuklaata
2 dl vispikermaa
Päälle:
Daimia rouhittuna
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoan (h 24 cm) pohja leivinpaperilla ja painele keksiseos vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. Sekoita tuorejuusto ja sokeri keskenään. Laita liivatelehdet likoamaan 5 min. kylmään veteen. Purista vesi pois ja liuota ne kuumennettuun kahviin. Jäähdytä hieman ja lisää sähkövatkaimella sekoittaen tuorejuustoseokseen. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja lisää se hieman jäähtyneenä seokseen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se tuorejuustoseokseen. Kaada täyte vuokaan, tasoita pinta ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Ripottele lopuksi kakun päälle Daim-rouhetta.
Herkullista oli, nam nam :)
VastaaPoistaMukava että maistuipi :)
PoistaOnpa herkullisen näköistä. Menee kokeiltavaksi. =)
VastaaPoistaKiitos! :D
Poista