Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
5 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
1 dl tomusokeria
1 rkl vettä
Pohjan kostutus: maitoa ja vaniljasokeria
Pinnalle: tummaa kaakaojauhetta
Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa n. 7 min. Anna jäähtyä. Ota esille uunipellin levyinen reunallinen paistovuoka, joka on muutaman sentin kapeampi kuin uunipelti. Leikkaa valmis pohjaosa vuokaan sopivaksi (ylijääneet pohjaosat kannattaa herkutella parempiin suihin (; tai pakastaa seuraavaa käyttöä varten). Kostuta pohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan 5 min. kylmään veteen. Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla ja tomusokerilla. Kuumenna vesi ja liuota siihen vedestä puristetut liivatteet. Sekoita liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Levitä täyte kostutetun pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. Ripottele hyytyneen täytteen päälle kaakaojauhetta, sihdin läpi.
Herkullisen näköistä ja tosi kiva koristelu. Yksinkertainenkin voi olla todella kaunista. =)
VastaaPoistaKiitos! :)
PoistaOioi <3 ihania!
VastaaPoistaKiitos muru! <3
Poista