28. marraskuuta 2018

JoululeipäHeippa!
Nyt palaan päivittelemään kourassa mainion joululeivän resepti! Viime jouluna tein yhtä sun toista gluteenitonta jouluista herkkua; taatelikakkua, leipää ja pipareita. Säästin leivän ohjeen täksi jouluksi, kuvat ovat yhä tallella. Ihanan pehmeä ja joulun makuinen vuokaleipä. Noudatin ohjetta tarkasti, en ruennut mitään muuntelemaan. Ohje todellakin toimii, hyvä leipä tuli, muistakaa vain olla kohottamisen kanssa tarkkoja. Ei liian vähän kohotusta eikä liikaa. 

Vielä ei ole liian aikaista jouluresepteille, eihän?! Pian vaihtuu marraskuu joulukuuksi ja saapi avata ensimmäisen luukun kalenterista! Pitihän minunkin saada jälleen oma joulukalenteri, kuten joka vuosi. Tällä kertaa löysin ilokseni täysin uuden suklaakalenterin joka oli myös gluteeniton; nimittäin Lindtin kahdentoista euron herkkukalenteri. Lindtin kalentereita oli myynnissä sokoksella kaksi erilaista kappaletta, saman hintaisia tosin, makeiset vain olivat erilaisia. Tykkään kyllä paljon Lindtin suklaista, joten tämä kalenteri ei voi olla huono! 

Koulun puolesta on ollut mukavan rentoa, enää viimeinen koe ensi viikolla ja pari enkun tuntia, niin sitten on koulu tältä vuojelta taputeltu. Pitänee pian rueta valitsemaan ensivuoden kursseja, kun ilmoittautuminen aukeaa. Vaikka koulua ei juuri olekaan, niin kyllä sitä aina jotain puuhattavaa on. Olen tehnyt jo joululahjoja, nähnyt kavereita, tehnyt rästiin jääneitä koulutehtäviä, siivoillut ja urheillut. Joulukuussa menen myös postille jouluapulaiseksi, sielläkin vierähtänee vajaa viikko. Varmaankin vasta jouluaattoa edeltävällä viikolla pääsen joululeivonnaisten tekoon. Enköhän minä tänne sitten päivitä lisää herkkuja! :) 

Vinkkinä voisin vielä tähän loppuun heittää ylhäällä mainitusta samaisesta blogista mitä parhaimman gluteenittomien joulutorttujen ohjeen. Olen parina jouluna niitä tehnyt, ja ne on kyllä niin herkkuja, paljon parempia kuin kaupan valmiit tortut tai valmistaikinoista tehdyt. Suosittelen kokeilemaan, kirjoittakaa blogihakuun joulutortut niin sieltäpä ohje löytyy! Hieman enemmän resepti työtä vaatii, mutta vaiva on sen arvoista! 


Mukavaa joulun odotusta! 


Ohje löytyy gluteenitonta leivontaa -blogista, alla olevasta linkistä pääset suoraan reseptiin

http://www.gluteenitontaleivontaa.fi/ - joululeipä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti