29. kesäkuuta 2016

Valkosuklaa-mansikkajuustokakku


Moikka!
Leivottua on tullut, joten se tietää uutta blogipäivitystä! :D Kun viime viikolla lueskelin riippumatossa (siinä uudessa, jonka sain siskoltani ;)) maantietoa iski hirveä himo suklaakakkua. Justiinsa sellaista suklaakakkua, joka on ympäriinsä suklaata! Ei mitään hilloja tms. väliin vaan pelkkää suklaata! :D Noh sitten seuraavana päivänä suklaakakkuhimo oli häipynyt ja minulla tekikin mieli jotain kesäistä juustokakkua. Näin päätin sitten tehdä juhannukseksi juustokakun marjoja hyödyntäen. 

Kun olin jo aloittanut kakun tekemisen ja valkosuklaatäyte oli jo hyytymässä hoksasin tarkistaa, että onhan meillä mansikoita, joita halusin kakkuun valkosuklaan ja suklaisen keksipohjan kaveriksi. Kolusin läpi meidän kaikki 3 pakastinta, mutta en löytänyt ollenkaan mansikoita... Alkoi jo iskeä epätoivo ja mietin pääni puhki millä muilla marjoilla korvaisisin mansikat. 
Onneksi siskoni aamulla rahka-annosta tehdessään löysi yhdestä pakkasesta pienehkön mansikkarasian minun onnekseni. Ryöstin sen sitten häneltä, mutta minkäs hän sille mahtoi. Tarpeeseen mansikat sitten lopulta todellakin olivat! :`D

Ihana kakku tästä tuli, raikas ja kesäinen. :) Ja tosiaan en ole pöllinyt ohjetta keneltäkään vaan suunnittelin sen aivan itse. ;D Se on kyllä ihan huippu tunne, kun täysin puskista suunniteltu ja oman maun mukaan tehty resepti onnistuukin erittäin hyvin! :) Niin ihana tunne!

Tänään ajattelin kuvata pikkusiskoni kanssa saippuakuplia ja ehkä niistä jotain postaustakin myöhemmin. +23 näyttää mittarissa, joten eiköhän me rannallekin lähdetä jossakin vaiheessa. :)
Mukavaa päivää teille ja nähellään!


Keksipohja:
165g Schär chocolate o's keksejä
65g voita

Valkosuklaatäyte:
2,5 dl Flora vanillaa
145g Panda valkosuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
4 liivatelehteä
2,5 rkl vettä

Mansikkatäyte:
175g mansikoita
2dl vispikermaa
250g mascarpone-juustoa
3 rkl sokeria
4 liivatelehteä
4,5 rkl mansikkamehutiivistettä/mansikoiden mehua

Murskaa keksit pieneksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksimurun joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja ja reunat leivinpaperilla. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Valmista valkosuklaatäyte. Vaahdota Flora vanilla löysähköksi vaahdoksi. Sulata valkosuklaasta 100g ja rouhi karkeaksi rouheeksi 45g. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Notkista tuorejuusto. Lisää tuorejuuston joukkoon valkosuklaasula. Vatkaa pienellä teholla tuorejuustoseos kerman joukkoon. Lisää valkosuklaarouhe. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Purista liivatteista liika vesi ja sekoita yksitellen kiehuvan veden joukkoon. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä täyte keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään 2 - 3 tunniksi.Valmista mansikkatäyte kunnes valkosuklaatäyte on hyytynyt. Soseuta mansikat. Vaahdota kerma löysähköksi vaahdoksi. Notkista mascarpone-juusto. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Sekoita mansikat kermavaahdon joukkoon. Lisää mascarpone kerma-mansikkaseokseen. Mausta sokerilla. Kuumenna neste kiehuvaksi. Purista liivatteista liika vesi ja sekoita yksitellen kiehuvaan nesteeseen. Kaada neste ohuena nauhana täytteeseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi ja levitä hyytyneen valkosuklaatäytteen päälle. Nosta kylmään hyytymään kahdeksi - kolmeksi tunniksi. Poista vuoka ja leivinpaperit reunoilta ja siirrä tarjoilualustalle. 










5 kommenttia: