8. heinäkuuta 2016

Gluteenittomat siemensämpylät


Moikka!
Tänään pukkaa gluteenittomien sämpylöiden ohjetta! Tekaisin jälleen vähän aikaa sitten leipiä pakkaseen. Tein teeleipäsiä, joiden ohjeen olen jo aikaisemmin lisännyt blogiin. Tosi hyvä ja toimiva teeleipästen ohje, pitkähkö turpoamisaika tekee leipäsistä ihanan kuohkeita! Olen tehnyt tuolla samalla ohjeella useasti ja se onnistuu aina! Muokkaan tämän postauksen jälkeen vielä tuota teeleipästen ohjetta, se meinaan tarvitsee muutaman toimenpiteen täydellisen lopputuloksen saamiseksi. ;) Leivoin näitten leipien lisäksi siemensämpylöitä, sillä teeleipäset menivät heti kuumille kiville. :,D Siemensämpylöiden ohjeen bongasin jälleen glutenfriagodsaker-blogista. Hyvä ohje kyllä kerrassaan! Ihanan maukkaita ja pehmeitä sämpylöitä, näitä teen seuraavalla kerralla uudestaan! :)

Kesälomaa viettäen aika rientää.. ehkä liian nopeastikin. Nyt heinäkuussa minulla tosin tulee kaiken näköistä ohjelmaa, joten eiköhän sitten kesäloman tahti hidastu! :D Kesätöiden jälkeen olen ollut kotona koko ajan, toki alkanut kamuja ja himmaillut ulkona ja lukenut. Noh on kyllä mukava päästä taas vähän kaupunkiin seikkaileen. :) Yökyläilyä, tupareita ja synttäreitä on siis luvassa! 

Talviturkin heitin abaut viikko sitten ja vesi oli kyllä jo mukavan lämpöistä. Tällä viikolla on satanut miltei koko ajan... Toivottavasti vklp ksi olisi aurinkoista säätä luvassa! :)





8-10 kpl

25 g hiivaa
200 g (2 dl) maitoa
200 g (2 dl) vettä
7 g (2 tl) psylliumia
105 g (3 dl) kaurahiutaleita(puhdas kaura)
26 g (2 rkl) rypsiöljyä
40 g (2 rkl) siirappia
5 g (1 tl) suolaa
17 g (1 dl) pofiber perunakuitua
1/2 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
300 g (5 dl) gluteenitonta jauhoseosta

1. Murenna hiiva kulhoon.
2. Lämmitä maito ja vesi kädenlämpöiseksi (37 astetta). Kaada hiivan joukkoon.
3. Lisää psyllium ja kaurahiutaleet ja anna turvota 10 minuuttia.
4. Mittaa loput ainekset ja sekoita yleiskoneella taikinakoukulla muutama minuutti.
5. Anna kohota leivinliinan alla n. 30 minuuttia.
6. Muotoile taikinasta (tarvittaessa jauhoja apuna käyttäen) pyöreitä sämpylöitä. Nosta sämpylät leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja tasoita niitä hieman huipustaan.
7. Anna kohota n. 30 minuuttia leivinliinan alla.
8. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä. 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti