30. marraskuuta 2015

Vohvelit pähkinäsuklaalevitteellä


Moikka kaikki!
Leivoin eilen vohveleita, ja kun kaapista sattui myös löytymään pähkinäsuklaalevitettä vohveleista tulikin pähkinä-suklaavohveleita! Voisiko parempaa yhdistelmää olla!? Kieltämättä löysin yhdestä blogista makupareina vohveleiden kanssa banaania, pähkinä-suklaalevitettä ja kermavaahtoa. Kuulostaa todella toimivalta yhdistelmältä, joten sellaista pitää kyllä seuraavalla vohvelikerralla kokeilla! :) Jos jollakulla ei ole vielä vohvelirautaa kannattaa kyllä ehdottomasti sellainen hankkia! Eivät maksa paljoa ja tuo varmasti kovasti iloa! :) Minun mielestä vohvelit on parhaimpia lättyjen ja pannarin sijaan. Kaikki ovat kyllä huippuhyviä! Oheisen taikinareseptin olen todennut todella hyväksi ja siksi teen aina sillä vohvelit. :)

Koeviikko vieri ohitse ja luin koko viikon aina kun pääsin koulusta kahden maissa. Miltei joka ilta lukeminen venyi kuitenkin sinne kahteentoista asti... Onneksi viikonloppuna olen saanut ottaa rennosti ilman huolia läksyistä saatika kokeista. 
 Ihan hyvä olo jäi kaikista kokeista, jännityksellä odotan kokeidenpalautusta. :)

Hihii minulla on siis ollut tämä päivä vapaata, ja tulin illalla kaupunkiin. Vähän jo jännittää kun minulla on eka wanhojentanssitunti huomenna, kun kolmas jakso starttaa! Vihdoin saa taas rueta iltaisin katsomaan Mäkkäreitten maratoonia (McLeodin tyttäret), kun koeviikolla en ehtinyt lukemisen tieltä katsomaan mitään ohjelmia, enkä edes avannut telkkaria koko viikolla! ;`D Ainiin se Joulukalenterikin pitää hommata, joten käyn varmaan huomenna senkin sitten ostamassa! :) 
Nyt on myös aikaa rueta suunnittelemaan piparkakkutaloa! 

Huomenna on ensimmäinen päivä Joulukuuta! <3
Nähdään ja mukavaa viikkoa kaikille!


noin 10-12 kpl

Taikina:
6 dl maitoa
1 tl suolaa
3 munaa
3/4 dl öljyä
4½ dl Semper hienoa jauhoseosta
1½ tl leivinjauhetta

Lisäksi:
Pähkinäsuklaalevitettä
Suklaata

Mittaa maito kulhoon ja lisää joukkoon suola, munat, öljy sekä jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita vispilällä tasaiseksi. Anna taikinan turvota liinan alla tunnin verran. Kuumenna vohvelirauta ja sivele siihen öljyä. Kaada noin desilitran verran taikinaa raudalle, ja paista kunnes väri on kullanruskea. Jatka samaan malliin kunnes viimeinen vohveli on paistunut. Nauti vohvelit pähkinäsuklaalevitteen sekä halutessasi myös sulatetun suklaan kanssa. Vohvelit ovat parhaimmillaan tuoreina.







4 kommenttia:

  1. Hitsiläinen miten herkkua!!
    Ota ilo irti tanssiharkoista, ne loppuu ennen kuin ehdit ajatellakkaan! Ootko jo hankkinut mekon? Mulla meinaan olis yks ihan käyttämättä jäänyt wanhojenmekko, jos liila ja helmikirjailut kiinnostaa ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Kissanminttu! :)
      Oij kuulostaa kyllä ihanalta mekolta, sillä tykkään nuista piirteistä, mutta olen jo marraskuussa hommannut mekon. :/ Tilasin sen nettikaupasta ja on mieleeni, tosin pitää vähän ommella kireämmäksi. :)

      Poista
  2. Oi että näyttää hyvältä :P En ole varma olenko edes maistanut nutellaa koskaan, en muistaakseni. Mietittiin siskon kanssa, että taidetaan viimeistään joululomalla ostaa yksi nutella-purkki testattavaksi ;D
    Oletko muuten kokeillut kaupan gluteenitonta fria-lehtitaikinaa koskaan? Ajattelin, että tänä jouluna olisi kiva kokeilla gluteenittomien joulutorttujen tekoa, ja en ole varma jaksanko kaulia lehtitaikinaa itse.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kamala! :O Nyt kyllä äkkiä maistamaan! Se on huippu herkullista! :D
      Viime Jouluna testasin itsekin ekaa kertaa glut. torttujen tekoa ja ostin Schärin millefoglie taikinaa, ja tortuista tuli kyllä hyviä! Täksi Jouluksi päätin kokeilla juuri tuota Frian taikinaa (:`D), ostin sitä eilen ja siinä oli puolet enemmän tavaraa kuin Schärin pakkauksessa, joka oli saman hintainen! Sitten vielä luumuhilloa kaveriksi niin eiköhän hyvä tule! :)

      Poista