Taikina:
40g nokkosen lehtiä
5 dl maitoa
3 dl gluteenittomia jauhoja
1 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
3 munaa
Paistamiseen:
voita
Sekoita keskenään maito ja jauhot. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä puolisen tuntia. Huuhtele ja valuta nokkosen lehdet. Nosta nokkoset siivilään kattilassa kiehuvan veden päälle. Höyrytä kannen alla 5 minuuttia. Anna jäähtyä. Silppua nokkoset hienoksi silpuksi. Lisää taikinaan suola, öljy ja munat. Lisää sitten nokkossilppu. Paista letut miedolla lämmöllä, jotta nokkonen ei tummu liikaa.
Letut on ihan parhaita! Voisinpa itsekin joku päivä tehdä nokkoslettuja, sillä kävimme juuri pari päivää sitten keräämässä nokkosia! :)
VastaaPoistaLetut on minunkin suosikkeja! Ne valmistuu niin nopeasti ja maistuvat ihanilta! Kokeilehan ehdottomasti :)
PoistaHei itsekin tein nokkoslettuja tuossa viime viikonloppuna, mutta blogista kyseinen resepti vielä puuttuu. Maistoin niitä myös ensimmäisen kerran ja hyviä olivat. :)
VastaaPoistaMeillä näyttää olevan samankaltaiset makunystyrät! :D
Poista