16. toukokuuta 2014

Kuningatarpiirakka


Ystäväni Sannin kanssa leivoimme kuningatarpiirakan. Piirakka oli niin hyvää, että se yksinkertaisesti loppui kesken. :D Tällä viikolla oli peruskoulun viho viimeinen koe, joka oli maantiedon ja hyvin se vaikutti menevän! Enää vajaa 2 viikkoa koulua jäljellä ja sitten kesäloma <3

2 munaa
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2½ dl gluteenittomia Provena-täysjyväkaurajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
125g sulatettua voita
1 dl maitoa

Täyte:
4-5 dl marjoja
2 prk vaniljarahkaa
2 munaa
½ dl sokeria

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon ja sulatetun rasvan kanssa. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun piirakkavuokaan. Levitä päälle marjat. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja levitä täyte marjojen päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla, noin 35 min.

 





2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä piirakkaa! Ihanaa, kun tulee kesä ja tuoreita marjoja saa sitten syksymmällä. =)

    VastaaPoista