3. huhtikuuta 2014

Mokkapalat

Kun iltaisin tulee makeanhimo niin on helppo leipaista mokkapaloja. Ne ovat suht`koht nopeita ja todella todella herkullisen makuisia! Mokkapalat lukeutuvat minun omien suosikkileivonnaisten joukkoon. Tämä resepti on alunperin Henskiksen hekumalliset herkut -blogista, ja resepti on todellakin ylitse muiden!

Pohja:
4 munaa
2½ dl sokeria
4 dl gluteenittomia jauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
150 g sulatettua voita
1½ dl maitoa

Kuorrutus:
300 g tomusokeria
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
4 rkl vahvaa kylmää kahvia
4 rkl sulatettua voita
nonparelleja

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon sulatetun voin ja maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 15 min. Anna jäähtyä. Sekoita kaikki kuorrutuksen ainekset keskenään ja levitä vielä lämpimän piirakan päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja. Anna kuorrutteen jähmettyä ja leikkaa
paloiksi.






4 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä mokkapaloja! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos Napsu! Herkullisia ne olivatkin, kannattaa kokeilla! :)

      Poista
  2. Paistoin juuri pohjan näitä mokkapaloja varten. Hyvältä näyttää!

    Tämä sun blogi on mulle oikea löytö, kun lähipiirissä myös keliakikoita (hirveä sana). Kiitos hyvistä ohjeista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla että leivot mokkapaloja tällä reseptillä! :)

      Poista