Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl gluteenittomia jauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
1½ dl kylmää kahvia ( 3/4 dl per. pohja )
Täyte:
4 dl kuohukermaa
250g mascarpone tuorejuustoa
2 rkl kylmää kahvia
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
Pinnalle:
tummaa kaakaojauhetta
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi, varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa n. 8 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota pohjapaperi. Anna jäähtyä. Leikkaa pohja kahteen osaan ja nosta toinen reunalliseen suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Kostuta pohja. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa mascarponen joukkoon kahvi ja sokerit. Lisää mascarponeseos kermavaahdon joukkoon. Levitä puolet täytteestä kostutetulle pohjalle. Nosta toinen pohjapuolisko päälle ja kostuta lopulla kahvilla. Lusikoi loppu täyte pohjan päälle. Peitä varovasti foliolla tai kelmulla. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai mieluiten yön yli. Sihtaa pinnalle runsaasti kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua.
Tosi hyvin onnistunu ja tuo kuullostaa kyllä tosi hyvälle. =)
VastaaPoistaKiitos Napsu! :))
Poista