Pohja:
2 dl vettä
200 g voita
1 tl suolaa
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
5 dl gluteenittomia jauhoja
1½ tl soodaa
3½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl ranskankermaa
2 munaa
Kuorrutus:
200 g maustamatonta kevyt tuorejuustoa
3/4 dl ranskankermaa
200 g tummaa suklaata
1½ dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
Mansikkakermavaahto:
2½ dl Valion vaahtoutuvaa mansikkakermaa
2½ dl Valion vaahtoutuvaa mansikkakermaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta
Kiehauta vesi,voi ja suola kattilassa. Jäähdytä vesihauteessa. Sekoita kulhossa kaakaojauhe,jauhot,sooda,sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa toisessa kulhossa ranskankerma ja munat. Lisää vuorotellen jauhoseosta ja jäähtynyttä voiseosta, ranskankerma-munaseokseen hyvin sekoittaen. Älä vatkaa. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun n. 20cmx30cm vuokaan. Paista 200 asteessa n. 20 min. Kokeile tikulla kypsyyttä. Anna pohjan jäähtyä, valmista kuorrutus. Sulata suklaa varovasti mikrossa miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma sulatetun suklaan joukkoon. Lisää sokerit ja kaakaojauhe hyvin sekoittaen. Levitä kuorrutus suklaapohjan päälle ja laita suklaatorttu jääkaappiin. Leikkaa kylmä piiras neliön mallisiksi paloiksi (siistejä paloja saa kastamalla terävän veitsen kuumaan veteen joka leikkauskerran välissä). Vaahdota kerma ja lisää siihen vaniljakreemijauhe (lisää vaniljakreemijauhe vielä kun kerma on löysähköä!). Pursota leivospalojen päälle mansikkakermavaahtoa ja koristele hopeakuulilla. Säilytä leivokset jääkaapissa.
Voin vain kuvitella kuinka herkullisia nuo onkaan. Todella hyvät kuvat myös. =)
VastaaPoistaKiitos kiitos!! :)
PoistaVoi miten ihanan näköisiä herkkuja! Niin kauniitakin, kun olet saanut ne leikattua noin siististi. Ihania! <3
VastaaPoistaPaljon kiitoksia Taru!! :)
PoistaNättejä!:)
VastaaPoistaKiitos Jonna! :)
Poista