27. lokakuuta 2013

Appelsiini kuppikakut

n.15 pientä tai n.12 normaalikokoista

Taikina:
2 tl appelsiininkuoriraastetta
3/4 dl appelsiinitäysmehua
100 g voita
3 munaa
2½ dl sokeria
4 dl gluteenittomia jauhoja
1½ tl leivinjauhetta
200 g kermaviiliä

Kuorrutus:
200 g valkosuklaata
200 g tuorejuustoa

Koristeeksi:
appelsiininkuoresta painettuja kukkia

Raasta appelsiininkuori. Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon voi, appelsiinimehu ja raastettu kuori. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos taikinaan. Lisää lopuksi kermaviili varovasti sekoittaen. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa n. 20 min. Anna jäähtyä. Valmista kuorrutus. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa tuorejuusto sulan suklaan joukkoon sähkövatkaimella. Nostele kuorrute pursotuspussiin ja pursota se jäähtyneiden muffinien päälle. Koristele halutessasi appelsiininkuori kukilla.







2 kommenttia: