19. elokuuta 2018

Smash-jäätelö


Heippa!
Olen suuuuri suolaisen ja makean kombon ystävä. Esimerkiksi popcornit tai sipsit dipattuna suklaassa  on yksi lemppariherkuistani. Suolainen kinuski tai salmiakki kuuluvat myös tähän luetteloon. Aij että mistä olisin jäänyt paitsi jos smasheja ei olisi keksitty. Ne ovat suolaisen ja makean paras yhdistelmä, nam. Jäätelön täytettä taas miettiessäni päätin tehdä näistä lempikarkeistani jätskin. Ajattelin, että pehmenevätköhän rapsakat karkit jäätelömassassa, mutta turhaan siitä huolin, karkit pysyivät yhtä rapeina kuin pussista syödessä. 
Ihan parasta jätskiä, onhan se kun lempiraaka-aineet käytössä. Tein massan munista ja sokerista, tämä vie vähän enemmän aikaa, mutta kyllä jätski on herkumpaa entä kondensoidusta maidosta tehty! Ja saapahan varmasti kotimaista jätskiä. Nuo kondensoidut maidot on vähän hämäriä purkkeja, kaikki löytämäni ovat olleet ulkomailla tehtyjä. Vaikka kyllähän se kondensoidusta maidostakin tehty jätski hyvää on, ei siitä mihinkään pääse. Välillä kun haluat päästä helpolla ja nopeuttaa hommaa, niin kondensoitu maito on hyvä valinta. Hyvä siitä tulee! 

Kannattaa kokeilla kyseistä muna-sokerimassaa jätskipohjana ja sitten vain lisätä omia suokkaritäytteitä. Et varmasti tule pettymään, kyllä se itse tehty jätski niin hyvvää on.

Tuntuu, että minulla on paljon kaikkia juttuja tai tapahtumia mistä haluaisin tehdä postauksia teille tänne blogiin ja jakaa kuvia kanssanne. Kyllä minä niillekin pyhitän aikaa, sitten kun sopiva hetki koittaa. Blogin bannerikin on yhä kesken, se on työn alla. Nimihän tuosta tämänhetkisestä puuttuu ja en ole aivan tyytyväinen asetteluun ja väreihin. Sitäkin työstän pikku hiljaa, ja ilmoitan kyllä kuuluvasti milloin se on täysin valmis. :) Muuten kyllä tykkään blogin ulkoasusta. Tein nuita laatikoita tuonne oikeaan sivupalkkiin ja sain mieluiset fontit käyttööni.
Ja tottahan se on, että näin kesäaikaan en ole halunnutkaan olla tietokoneen ääressä, sisällä puuhata, kun ulkona on kaunis sää ja lämmintä. Olen varma, että syksyllä ja talvella aikaa siunaantuu huomaamattakin enemmän, kun pimeys ja kylmyys tulevat ja saa hyvällä omatunnolla istua sisällä ruudun ääressä.
Enään pari viikkoa koulun alkuun ja kymmenen päivää kesätöitä jäljellä. Ollaan siis jo voiton puolella komeasti. Kovasti on hiljentynyt kahvila, missä työskentelen. Ihmisillä on alkanu työt ja koulut, näin se vilkkain turistikausi on taputeltuna. Tulevana vklppuna saan jo alkaa pakata astioita ja vaatteita koolle, muuttoa varten. Muutan juuri ennen koulun alkua, vähän on jo perhosia vatsassa, hihi.

Mukavaa alkavaa viikkoa!n. 1,5 litraa

6 keltuaista
1,5 dl sokeria
2,5 dl maitoa
3 dl kuohukermaa
1 ps Smash-karkkeja


Erottele keltuaiset valkuaisista. Vaahdota sokeri sekä keltuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Kuumenna kerma ja maito kattilassa kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki. Vatkaa hitaalla teholla kermaseos munavaahdon joukkoon, vähän kerrallaan. Anna toimenpiteen viedä aikaa, ettei munavaahto ala kohmettua kuuman kermaseoksen vuoksi. Nosta massa jääkaappiin jäähtymään 45 minuutiksi. Nosta massa jääkaapista ja kaada laakeaan reunalliseen vuokaan (tilavuus noin 1,5 litraa). Laita kovettumaan pakastimeen tasaiselle alustalle. Sekoita jäätelömassaa 1-2 tunnin välein kohmettumisen alussa. Kun massa on riittävän kohmeista, lisää smashit. Itse lisäsin smashit kahden tunnin kohmettumisen jälkeen. Karkkeja lisätessä massan tulee olla sellaista, että kaikki karkit eivät painu vuoan pohjalle, eli massan tulee olla sen verran kohmettunutta. Pakasta kokonaisuudessaan noin viisi tuntia tai yön yli. Jäätelömassan rakenne paranee kun sekoitat säännöllisesti sitä pakastumisen alussa. Nosta jäätelö muutamaksi minuutiksi huoneenlämpöön ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti