24. huhtikuuta 2017

Mehevät suklaamuffinssit


Hellou!
Nytten pääsen jakamaan teille yhden yllättäjä reseptin! 
Selailin Annin Uunissa -blogia silmät suurina ja kuolasin ihanien valokuvien perään. Sitten silmiin sattui suklaamuffinssi ohje ja reseptissä vielä mainittiinkin, että tämä toimii myös gluteenittomilla jauhoilla tehtynä. Päätin lähteä kokeilemaan reseptiä.

Muffinssien tekeminen ei vienyt paljoa aikaa, sillä reseptissä ei käytetty ollenkaan sähkövatkainta. Tämä vasta mukavaa leipomista onkin! ;) Lisäksi oli kiva tehdä ihan perus suklaamuffinsseja, koska yleensä teen esim. jonkin kuorrutteen muffinssien päälle. Noh nämä eivät kyllä kaivanneetkaan mitään kuorrutusta! Näistä tuli ihanan pehmeitä ja meheviä, ei uskoisi gluteenittomiksi. Oli kiva kuulla, kun muffinssit saivat kehuja ja meidän väki haki niitä vähän väliä lisää. 
Näitä leivotaan ehdottomasti toistekin! 
Pikku muutoksia tein reseptin määriin ja hyviä siltikin tuli! Ja pakko sanoa vielä, että muffinssien lukumäärää ei alkuperäisessä ohjeessa mainittu, ja en muista tarkkaa kappalemäärää mitä minun taikinasta tuli, MUTTA muistan että yksi muffinssipeltivuoka (12 paikkaa) ei pelkästään riittänyt. Sanoisinko, että niitä tuli noin 15-20 kappaletta.

Minulla alkaa pian ajotunti, muistaakseni jo seitsemäs. Harjoitellaan kuulemma taskuparkkia, hihi jännää! :D Kivaa päivää kaikille! 



Taikina:
2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (laitoin osan kaurajauhoja)
1 dl kaakaojauhetta
1,5 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
0,5 rkl leivinjauhoa
ripaus suolaa
100 g voita
1,5 dl maustamatonta jogurttia (tai maitoa, piimää tms.)
2 munaa
145 g Panda maitosuklaata rouhittuna

Sulata voi mikrossa ja anna jäähtyä.
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa.
Sekoita sulatettu voi, jogurtti ja munat keskenään toisessa kulhossa.
Yhdistä voimunaseos ja jauhoseos.
Sekoita taikina tasaiseksi kuitenkaan vatkaamatta sitä.
Kääntele lopuksi suklaarouhe taikinaan nuolijalla.
Asettele paperiset vuoat muffinipellille ja jaa taikina vuokiin.
Muista jättää kohoamisvaraa.
Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
Nosta hieman jäähtyneet muffinssit ritilälle jäähtymään.
Nautiskele hieman lämpimänä.


Resepti on peräisin Annin Uunissa -blogista








1 kommentti:

  1. Nam! pitää itsekin kokeilla gluteenittomina. Näyttää ihanan meheviltä <3 ps. kauniit kuvat.

    VastaaPoista