5. joulukuuta 2016

Mustikkapiirakka


Hellou!
Tänään lisään mustikkapiirakan ohjeen, joka on ehkä hieman tavallisesta poikkeavasti tehty tuorejuustosta! Pohja on kaurapohja, sillä se sisältää paljon kaurahiutaleita. Muistakaa käyttää puhdasta kauraa! :) Täytteessä on siis tuorejuustoa tavallisen kermaviilin sijaan. Ihanan mustikkainen tästä tuli, ja kaurapohja oli huippu verrattuna normaaliin piirakkapohjaan! Oikein makoisa piirakka! :) Reseptin poikasta katsoin valion nettisivuilta, ja sieltä löytämäni vaniljainen mustikkapiirakka - ohjeen avulla sovelsin tämän gluteenittoman version. Tein ohjeen myös kaksinkertaisena, sillä halusin tehdä isomman satsin. 
Meillä oli jääkaapissa pari tuorejuusto pakettia, jotka olivat menossa vanhaksi, joten päätin sitten tehdä niistä jotain herkkua. :) Tuorejuusto piirakan täytteenä sopi oikein hyvin!

Huomenna vietetään itsenäisyyspäivää, ja linnanjuhlien katselua siis tiedossa. Meillä tehdään ruoaksi myös jotain hieman juhlavampaa, nähtäväksi vielä jää, että mitä. :D Kivaa pitempää vklp:a tosiaan vietän, kun vasta keskiviikkona tarttee mennä takaisin kouluun! 

Tänään ollaan käyty kaupassa peräti kaksi kertaa, oltu ulkona, valokuvattu, käyty mummolassa, syöty, pelattu sählyä ja kävelty sählystä kotiin mukavan purevassa pakkasessa. 
Illalla pelattiin pikkusiskoni kanssa lautapeliä, ja nyt voisin siirtyä tonttupuuhiin. ;)

Näihin tunnelmiin, hyvää yötä ja hyvää tulevaa itsenäisyyspäivää teille kaikille! 



1 uunipelti

Pohja:
200g pehmeää voita
1 dl sokeria
2 munaa
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
6 ½ dl kaurahiutaleita (gluteenittomia)

Täyte:
6 dl mustikoita
2 tl perunajauhoja
400g (2 prk) maustamatonta tuorejuustoa
2 munaa
1 dl sokeria


Sekoita pehmeä voi ja sokeri keskenään, lisää munat yksitellen välillä sekoittaen. Sekoita loput ainekset keskenään ja lisää ne muna-voiseokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina uunipellillä olevan leivinpaperin pohjalle. Tee myös pienet reunat lusikkaa apuna käyttäen. Sekoita mustikoihin perunajauho. Kaada mustikat pellille piirakkapohjan päälle. Vatkaa tuorejuuston joukkoon sokeri, ja munat yksitellen. Kaada täyte mustikoiden päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 175 asteessa noin 35 minuuttia tai kunnes kypsä. 






2 kommenttia:

  1. Siis aivan ihana ohje! Olen itsekin gluteeniton, joten täytyypä kokeilla heti ohjeesi! :-)
    Upeaa joulukuuta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elsa, kiva että tykkäät! :)
      Ahaa, okei! Ollaan siis aidan samalla puolen, hihi :D Kiitos samoin!

      Poista