21. lokakuuta 2016

Sitruuna-mustikkajuustokakku


Moijjoij!
Enkös olekin hyvin palannut tähän arkiseen päivittely rytmiin? :D Jo nytten seuraavaa postausta ja reseptiä nimittäin pukkaa!

Tänään olisi aikasta herkullisen reseptin aika! Tein epäviralliseksi synttärikakukseni sitruuna-mustikkajuustokakun. Alunperin tarkoituksenani oli tehdä pienen lomani kunniaksi kakku, mutta samaan aikaan sattui synttäritkin. :`D Niinpä kaffettelimme tämän kakkusen parissa tänä vuonna. Ja tosiaan jo kohta kuukausi sitten mittariini tuli se 18 vuotta. Eipä kummemmalta tunnu, ihan jees. :D

Mietin aika kauan mitkä maut yhdistän, ja lopulta päädyin mustikan ja sitruunan komboon. Katselin taas aluksi netistä erilaisia kahden maun uunissa paistettavia juustokakkuja, ja niiden avustuksella kehittelin oman reseptin. Tuli kyllä oikeen onnistunut! Paistoaika oli yllättävän pitkä, kun välissä ehdin jo uunin sammuttaa, mutta sitten laitoin sen uudelleen päälle ja kakun takaisin. Onneksi rakenne oli lopulta tosi hyvä, pehmeä ja pysyi hienosti kasassa! :) Maut tulivat kans kivasti esiin, ja pysyivät paistonkin jälkeen erillään, eivätkä sekoittuneet. 
Tällaiset onnistumiset on parhaita! Hihi, näitä vain lisää! :D

Ette arvaakkaan, mutta tänään alkoi syysloma! Nyt on kotouduttu, ja läksytkin tehty niin pääsen kunnolla loman viettoon! :) 
Kivaa vklp:a! <3



(Irtopohjavuoka 24 cm halkaisija)
Keksipohja:
160g gluteenittomia Semper Marie-keksejä
100g voita

Sitruunatäyte:
200g sitruunatuorejuustoa
1 dl sokeria
250g maustamatonta maitorahkaa
1 sitruunan kuori
1 sitruunan mehu
1,5 dl vispikermaa
3/4 dl perunajauhoja
2 munaa

Mustikkatäyte:
200g Kuningatar-rahkaa
250g maustamatonta maitorahkaa
1 dl sokeria
1,5 dl vispikermaa
3/4 dl perunajauhoja
2 munaa
3-4 rkl mustikoiden mehua

Hienonna keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon. Vuoraa itropohjavuoan pohja sekä reunat leivinpaperilla. Tasoittele keksiseos vuoan pohjalle. Valmista sitruunatäyte. Notkista tuorejuusto nuolijalla. Lisää joukkoon sokeri, rahka, sitruunan kuori ja mehu. Yhdistä kerma ja perunajauhot ja sekoita kunnes jauhot ovat liuenneet nesteeseen (älä sekoittele kuitenkaan liian kauan, jottei seos ehdi saostua liikaa). Lisää kerma-jauhoseos sitruunatäytteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi munat yksitellen välissä hyvin sekoittaen. Nosta kulho sivuun ja valmista mustikkatäyte. Sekoita kulhossa keskenään kuningatar- ja maustamaton rahka. Lisää joukkoon sokeri. Yhdistä kerma sekä perunajauhot ja toimi samalla tavalla kuin aikaisemminkin, ja kaada seos rahkatäytteen joukkoon. Lisää munat yksitellen välissä sekoittaen. Lisää lopuksi mustikoista puristettu mehu (itse käytin pakastemustikoita, mutta tuoreet käyvät yhtä hyvin). Kaada suurin osa sitruunatäytteestä vuokaan keksipohjan päälle. Kaada myös mustikkatäyte, kolmessa eri osassa kakun eri puolille niin, että ne muodostavat kolme ympyrää. Kaada jokaisen ympyrän keskelle vähän sitruunatäytettä, kunnes se on loppunut. Vedä lopuksi veitsellä täytteestä toiseen, jotta saat aikaan marmorikuvion. Viimeistele halutessasi muutamalla mustikalla. Paista juustokakkua 175 asteessa uunin alatasolla, noin 1,5 tuntia. Nosta kakku huoneenlämpöön ja anna jäähtyä. Huomaa, että jäähtyessään kakun rakenne vielä tiivistyy.









1 kommentti:

  1. Ihan älyttömän hieno pinta tuossa kakussa, ihanasti lila ja valkoinen täyte tekee raitoja keskenään! Hieno! ;D Ja onnea syntymäpäivän johdosta! ♥

    VastaaPoista