10. elokuuta 2015

Smoothie-kakku


Moikka!
Tänään onkin tosi lämmin päivä! Meillä mittari näyttää 28 astetta! Ei ole vielä tänä kesänä ollut näin lämpöistä! :) Sain juuri tehtyä ruoan työmiehille, näin rehunteon aikaan. Possu onnistui ihan hyvin, ja salaatin hain omalta maalta. :) Enää pari lomapäivää, nyt pitää rentoutua! :D

Hyvä ystäväni ja serkkuni oli viime viikolla meillä yökylässä. :) Juuri sopivasti sattuikin mukavan lämpöinen päivä rantapäiväksi. Pääsimme tosin vasta iltaisella lähtemään, mutta uimme silti, vaikka vesi oli yllättävän viileää. Päivällä pyöräilimme, poimimme mansikoita sekä omalta että tuttavien maalta, pelasimme korttia, sekä suunnittelimme ja leivoimme kyseisen smoothie-kakun! 
Katsoimme muutamia reseptejä netistä "pohjaksi", mutta lopulta päätimme suunnitella aivan oman version. :) Netistäkään ei löytynyt kuin noin viisi smoothie-kakun ohjetta, mm. Valiolta ja Kinuskikissalta! :o Ihme ettei niitä ole tuon enempää! Nytpä sitten on yksi ohje lisää ja vielä gluteenittomana tietenkin! :D

Smoothie-kakun toteutimme serkkuni kanssa yhdessä, ja aina vähän väliä maistelimme täytteitä, jotta mauista tulisi tasapainoisia ja toimivia! Lopputuloksena oli raikas ja täyteläisen makuinen kakku, joka on lisäksi hyvin vähäsokerinen! Lisäsimme vain vaniljasokeria, mutta muuten on vain marjojen omaa sokeria. :) Todella hyvin kyllä onnistui, kokeilkaa ihmeessä tätä raikasta ja marjaista kakkua lämpimien kesäpäivien herkuksi, kun näitä vielä näköjään riittää! :D

Mukavaa loppupäivää kaikille! <3




Keksipohja:
200g Semper gluteenittomia kauradigestivejä
75g voita

Mansikka-banaanitäyte:
125g maitorahkaa
2 dl luonnonjogurttia
2 banaania
400g tuoreita mansikoita
1 tl vaniljasokeria
2½ rkl sitruunamehua
5 liivatelehteä

Mustikka-kookostäyte:
200g vaniljarahkaa
½ dl luonnonjogurttia
2 dl tuoreita mustikoita
2-3 rkl kookoshiutaleita
2 rkl sitruunamehua
3 liivatelehteä
70g valkosuklaata rouhittuna
lisäksi muutama kokonainen mustikka

Hienonna keksit ja sulata voi. Kaada rasva keksimurskan joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja sekä reunat leivinpaperilla. Lusikoi keksimassa vuoan pohjalle ja painele tasaiseksi levyksi. Nosta vuoka kylmään täytteen teon ajaksi. Valmista mansikka-banaanitäyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Mittaa rahka, jogurtti, viipaloidut banaanit, mansikat sekä vaniljasokeri blenderiin ja pyöräytä ainekset sekaisin. Kaada täyte laakeampaan leivontakulhoon. Kiehauta sitruunamehu mikrossa. Purista liivatteista liika vesi ja lisää yksitellen kiehuvaan nesteeseen, koko ajan sekoittaen. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita varovasti nuolijalla käännellen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja nosta hyytymään 2-3 tunniksi. Kun ensimmäinen täytekerros on hyytynyt valmista mustikka-kookostäyte. Laita liivatteet likoamaan 5 minuutiksi. Mittaa rahka, jogurtti sekä mustikat blenderiin ja pyöräytä ainekset sekaisin. Kaada täyte laakeaan leivontakulhoon. Lisää kookoshiutaleet lusikalla sekoittaen. Kiehauta sitruunamehu mikrossa. Purista liivatteista liika vesi ja lisää yksitellen nesteen joukkoon. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen. Kaada täyte hyytyneen mansikka-banaanitäytteen päälle ja upota joukkoon halutessasi kokonaisia mustikoita suutuntumaksi. Ripottele pinnalle valkosuklaarouhetta. Peitä kakku leivinpaperilla kuminauhaa apuna käyttäen. Leivinpaperi kerää vähiten kosteutta, kakun ollessa jääkaapissa. Anna kakun hyytyä vielä kahden tunnin ajan. Irroita irtopohjavuoan reuna ja poista myös leivinpaperi kakun reunoilta. Siirrä kakku tarjoilulautaselle ja viimeistele valkosuklaarouheella sekä mustikoilla. Säilytä kakkua jääkaapissa.







3 kommenttia:

  1. Tää on niin herkullisen näköinen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti SansQu! :D <3
      Tää onnistui kyllä tosi hyvin, kokeillaan meki joskus! : )

      Poista
  2. Onpas herkullisen näköinen. Raikas varmasti.

    VastaaPoista