4. helmikuuta 2015

Gluteenittomat Runebergin tortut


Hei!
Runebergin päivä on huomenna ja lisään viimeinkin oikeaan aikaan päivän reseptin! :D Yleensä merkkipäivien reseptit ovat tulleet minulla tänne blogiin vasta juhlapäivien jälkeen. Jotenkin en vain ole ehtinyt lisäämään niitä ajoissa. :/ Mutta nyt siis hieman perinteistä poikkeava Runebergin torttu resepti. Noudatin aika pitkälle viime vuoden ohjetta, joka silloin osoittautui oikein mainioksi. Tein hieman tuunausta ja torttu sai myös sisälleen vadelmasydämen. Tein kuorrutteeksi voikreemin, joka sopi yllättävän hyvin torttujen päälle. :)
Tänään alkoi neljäs jakso, ja tähän mennessä on löytynyt tuttuja eri kursseilta. :) Minulla on "löysinä" oppiaineina mediaa ja taidegrafiikkaa! :) Tykkään kovasti juuri nuista valinnaisista! Perjantaina lähdemme syötteelle ja pääsen rentoutumaan kunnolla koeviikon jälkeen. Kaikki kokeet tuntuivat menevän hyvin, omasta mielestäni. Ainakin läpi pääsen kaikista! :D
Nyt tosiaan ajattelin aina laittaa postauksien otsikoihin, kun on leipomisista kyse, niin esim. Gluteeniton Omenapiirakka, sillä hoksasin että netistä gluteenittomat ohjeeni löytyvät tällä keinolla paaaljon helpommin. Ymmärrätte varmaankin mitä haen. :) 

Iloista loppuviikkoa ja hauskaa Runebergin päivää! <3


n. 12-15 kpl

Taikina:
200g voita
½ dl fariinisokeria
½ dl sokeria
2 munaa
1 dl Provenan gluteenittomia kaurajauhoja
1 dl Semper hienoa jauhoseosta
½ dl mantelirouhetta
2 dl gluteenittomia korppujauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
½ dl appelsiinitäysmehua

Kostutus:
appelsiinitäysmehua tai maitoa

Tortun sisälle ja päälle:
vadelmahilloa

Kuorrutus:
125g pehmeää margariinia tai voita
2,5 - 3 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1,5 - 2 rkl maitoa

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos voi-sokerivaahtoon. Lisää viimeiseksi appelsiinimehu. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina paperivuokiin muffinipellille ja paista 200 asteessa n. 15-20 min. Anna pohjien jäähtyä. Kaiverra lusikan kärjellä tai veitsellä tortun keskikohtaan pieni kolo, ylhäältäpäin. Kostuta pohjat mehulla tai maidolla, pullasutia apuna käyttäen. Voit myös halutessasi kastaa tortun pohjan kokonaan nesteeseen. Lusikoi koloon vadelmahilloa. Valmista seuraavaksi kreemikuorrutus. Vatkaa pehmeää rasvaa kulhossa muutaman minuutin ajan. Lisää tomusokeri sihdin läpi ja vatkaa hitaalla teholla kunnes seos on tasaista. Nosta sähkövatkaimen tehoa ja tässä vaiheessa voit lisätä vaniljasokerin ja maidon. Vatkaa kunnes seos on sopivan kuohkeaa. Jos seos tuntuu liian kostealta, lisää tomusokeria ja jos taas seos on liian kuiva, laita lisää maitoa. Nostele kuorrutus pursotinpussiin ja pursota torttujen päälle ruusun muotoon. Pursoita lopuksi vadelmahilloa ruusukkeen päälle. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti