20. tammikuuta 2015

Mustikkatiikeri


Heippa!
Löysin vasta muistitikkujen kätköistä tämän erittäin ihanan reseptin. Kuviakin minulla sattui olemaan mukava määrä. :) Elikkäs kyseessä on perinteisen tiikerikakun sijaan mustikkatiikeri, jossa suklaaraidan tilalle on laitettu mustikkainen raita. Ohje on minulle tulevasta Keliakialiiton lehdestä ja se osoittautui todella hyväksi! Kakku on ihanan kostea ja kuohkea, ja mustikkaraita on mukavaa vaihtelua. :) Itse tein kakun silikoniseen reikävuokaan, joten sitä ei tarvinnut korppujauhottaa eikä voidella. Tätä samaa vuokakakkua tein markkinoille, joissa olin syksyllä myymässä. Muistaakseni molemmat kakut menivät kaupan. :) 
Lukion puolella alkaa lähestyä koeviikko. Ensimmäinen kokeeni on äidinkielen ja sitten englannin. Minulla on myös uskonnon ja matikan koe, joita en odota kovin innokkaasti. :D Tänään alkaa Suomen paras leipomo -ohjelma, ja sen aion katsoa. Kuulin siskoltani että ohjelmassa on tänä vuonna myös ainakin yksi gluteeniton leipomo. :) Kivaa päästä näkemään miten kyseinen leipomo menestyy!

Kohta on taas viikonloppu ja tiedossa olisi siskoni synttärikakun leipominen! 
Kivaa päästä pitkästä aikaa leipomaan oikeaa täytekakkua. :)
Nähdään!

Taikina:
250g voita
2½ dl sokeria
4 munaa
3½ dl gluteenitonta jauhoseosta Semper
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ tl ksantaania
1 tl kanelia

Mustikkaraita:
1,5 dl jäisiä mustikoita
2 rkl sokeria

Voitele ja korppujauhota iso reikävuoka (n. 1,8 l). Vatkaa rasva, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen, koko ajan vatkaten. Sekoita keskenään jauhoseos, leivinjauhe, ksantaani ja kaneli. Lisää kuivat aineet taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Ota taikinasta 1/3 osa toiseen kulhoon. Soseuta kohmeiset mustikat sokerin kanssa. Lisää mustikkasose pienempään osaan kakkutaikinasta. Lusikoi puolet vaaleasta taikinasta kakkuvuokaan ja päälle mustikkataikina. Nostele vielä päällimmäiseksi vaaleaa taikinaa. Paista 175 asteessa, uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja kumoa tarjoilulautaselle.






2 kommenttia: