Heippa!
Itsenäisyyspäivänä leivoin tämän Joulun oman juustokakun. Ohjeen kehittelin omasta takaa ja sain kokea jälleen onnistumisen ilon! :) Ainoana miinuksena oli se, että en laittanut 1.täytteeseen liivatetta. Luulin että täyte olisi tarpeeksi jämäkkää, eikä liivatetta tarvittaisi, mutta täyte alkoi aika nopeasti sulamaan huoneenlämmössä. Välttämättä 1.täytteen liivatetta ei silti tarvitse laittaa, jos vain pitää "pientä kakkua" riittävän kauan pakasteessa, jolloin ulomman täytteen levittäminen ympärille onnistuu helpommin. Ohje näyttää varmasti isotöisen pitkältä, mutta olen vain yrittänyt parhaani mukaan tehdä mahdollisimman selkeät ohjeet kakun tekemiseen! Tätä jos mitä kannattaa kokeilla!
Kaiken kaikkiaan oli todella mukavaa seurata itsenäisyyspäivän vastaanottoa ja ihailla upeita pukuja! Nyt on kuitenkin jo joulukuun 16.päivä ja Jouluun on enää 8 yötä! <3 En vain tiedä parempaa kuin joulun odottaminen. :) Tämän Joulun ensimmäiset piparit leivon tulevana lauantaina ja lisään ohjeen luultavasti myös tänne blogiin.
Saimme eilen viimeiset kokeet ja tänään lopullinen arvosana ilmestyi wilmaan. Olen kyllä erittäin tyytyväinen ruotsin ja äidinkielen numeroihin! Ruotsin kokeesta putkahti 8 1/2 ja lopullinen numero oli 9! :) Näissä tunnelmissa on mukava jatkaa iltapäivän puuhailua. Enää kolme koulupäivää tai no oikeastaan kaksi, sillä perjantaina koulussamme on joulutyöpajoja, joululauluja, joulupuuroa sekä yökirkko! Ja ei pidä unohtaa ihania 45 min. oppitunteja! :)
Rauhallista Joulun odotusta kaikille!
150g Semper piparkakkuja
60g voita
Marjasose:
400g puolukoita tai karpaloita (pakaste)
1 rkl glögiä
1 dl hillosokeria
2 liivatelehteä
1.täyte (sisälle):
2 dl Flora Vanillaa
250g mascarponea
75 g Semper piparkakkuja
1 tl piparkakkumaustetta
2 rkl sokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
2 tl appelsiinin mehua
2.täyte (ulompi):
6 liivatelehteä
4 dl Flora vispiä
puolet marjasoseesta
2 tl vaniljasokeria
1½ tl kanelia
2 rkl sokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl glögiä
Pinnalle:
Granaattiomenan siemeniä
Hienonna piparkakut tehosekoittimessa. Sulata voi ja lisää joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Nosta esille riittävän iso tarjoilulautanen. Aseta lautasen päälle ison (h.24cm) kakkuvuoan pohja. Vuoraa pohja leivinpaperilla ja aseta vuoan reunaosa ja vuoraa sekin kauttaaltaan leivinpaperilla. Nosta ison vuoan keskelle pienen vuoan (h.16cm) reunaosa. Vuoraa reunaosa leivinpaperilla. Painele pienen vuoan reunaosan pohjalle keksiseos. Nosta lautanen syrjään. Valmista seuraavaksi marjasose. Laita liivatteet likoamaan. Laita pakastemarjat kattilaan ja anna niiden pehmetä. Valuta marjamehu pois ja lisää kattilaan glögi ja hillosokeri. Anna kiehua hiljalleen 5 min. kunnes marjat alkavat olla muusina. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon pehmenneet liivatteet. Puserra seos siivilän läpi ja nosta se syrjään. Valmista 1.täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää mascarpone, rouhitut piparkakut, mausteet sekä appelsiinin kuori ja mehu. Sekoita tasaiseksi. Kaada puolet 1.täytteestä keksipohjan päälle pieneen vuokaan. Nosta lautanen pakkaseen, kunnes täyte on hyytynyt. Kaada täytteen päälle puolet marjasoseesta. Hyydytä ja laita viimeisenä loput 1.täytteestä marjasoseen päälle ja tasoita pinta. Säilytä pakasteessa ja valmista sillä välin 2.täyte. Laita liivatteet likoamaan. Vaahdota kerma ja lisää siihen loput marjasoseesta, sokerit ja kaneli. Lisää tuorejuusto vatkaten. Kuumenna glögi kiehuvaksi ja sekoita siihen puristetut liivatteet ja lisää ohuena nauhana taikinaan.
Kun pienen vuoan täytteet ovat hyytyneet, irroita reunaosa varovasti (joudut luultavasti irroittamaan hetkeksi myös ison vuoan reunaosan, jotta pieni reunaosa saataisiin pois). Kaada 2.täyte isoon vuokaan, "pienen kakun" päälle. Tasoittele täyte tiiviisti vuokaan ja muotoile kakun yläosa "kaksikerroksiseksi" kuvan mukaan. Muista tasoittaa täyte kunnolla, jottei kakkuun jäisi ilmakuplia. Peitä vuoka kelmulla ja anna kakun jähmettyä pakastimessa yön yli tai vähintään 4 tuntia. Poista vuoan reunat ja vedä varovasti myös pohja pois. Koristele kakku granaattiomenan siemenillä.
Kun pienen vuoan täytteet ovat hyytyneet, irroita reunaosa varovasti (joudut luultavasti irroittamaan hetkeksi myös ison vuoan reunaosan, jotta pieni reunaosa saataisiin pois). Kaada 2.täyte isoon vuokaan, "pienen kakun" päälle. Tasoittele täyte tiiviisti vuokaan ja muotoile kakun yläosa "kaksikerroksiseksi" kuvan mukaan. Muista tasoittaa täyte kunnolla, jottei kakkuun jäisi ilmakuplia. Peitä vuoka kelmulla ja anna kakun jähmettyä pakastimessa yön yli tai vähintään 4 tuntia. Poista vuoan reunat ja vedä varovasti myös pohja pois. Koristele kakku granaattiomenan siemenillä.
Ihanan näköinen luomus taas kerran! :) ♥
VastaaPoistaVoi kiitos paljon! <3
PoistaTosi upean näköinen ja epäilemättä herkullinen kakku :)
VastaaPoistaIso kiitos Lempi! <3 Kakku oli kyllä erittäin maukas, suosittelen! :)
Poista