22. lokakuuta 2014

Valkosuklaa-mokkakakkuset


Moikka!
Ihana syysloma on alkanut ja olen päässyt hetkeksi eroon loputtomista läksyvuorista. :D Sain yllättävän mukavia numeroita kokeista ja jaksoarvioinnissa oli jopa yksi kymppi, ahkeroinnin palkkiona. :) Oli kyllä ihanaa lähteä viettämään lomaa ja paljon minulla on suunnitelmia lomalle. Olen tehnyt tortilloita ja tänään suklaafondueta, joista aion tehdä videopostauksen blogiin. :) Eilen tein Kinuskikissan reseptin pohjalta mokkaneliöitä, mutta muokkasin ohjetta omanlaiseksi. Näistä kakkusista tuli aivan ihania ja vaikka pohjat olivat aika murenevaisia, niin se ei haitannut ollenkaan! Kuorrutus oli aivan taivaallista ja se saikin paljon kehuja vierailta. Itse tykkään paljon kaikesta missä on makuna kahvia, mm. Ainon mokkaunelmajäätelö on aivan järkyttävän ihanan makuista! :D Ja ne jotka eivät pidä hirmuisesti kahvin mausta, niin ei huolta! Näissä kakkusissa kahvi ei maistunut liialti! Esiin tuli siis myös valkosuklaa ja toffeemainen rakenne. :) Naminamimumskis nämä ovat todellista herkkua ja aika nopeita ja helppoja tehdäkin. :) 
Huomenna lähdemme kokeilemaan superparkin (huomenena tarkoitan keskiviikkoa, vaikka nyt tuo kello ehti lyödä jo keskiyön :D ). Onko teistä kukaan käynyt superparkissa? Huomennapa sitten näen että millainen paikka se on. Toivotaan että siellä on jotain muutakin, kuin vain se perinteinen pikkutylleröiden pallomeri. :``D Vi ses!


12 kpl

Taikina:
125g voita
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 tl vaniljasokeria
½ tl ksantaania
3 dl Semper hienoa jauhoseosta

Kuorrutus:
1/4 dl vettä
½ ps (n.10g) Nescafe vaniljacappuccino kahvijauhetta
1 keltuainen
50 g voita
1½ dl tomusokeria
50 g valkosuklaata

Pinnalle:
saksanpähkinärouhetta

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon jauhot muutamassa erässä. Muotoile takinasta jauhotetuin sormin pyöreitä (n. 1,5 cm paksuisia) taikinapaloja ja asettele ne muffinipellillä olevien muffinivuokien pohjalle. Paista kakkusia 200 asteessa n.15 minuuttia. Valmista kuorrutus. Kiehauta vesi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja sekoita siihen vaniljakahvijauhe. Sekoita kahvin joukkoon keltuainen. Lisää kattilaan voi ja tomusokeri ja laita kattila takaisin liedelle, kunnes seos kiehahtaa ja kunnes voi on sulanut. Jäähdyttele seosta muutaman minuutin ajan. Paloittele lopuksi joukkoon valkosuklaa ja sekoita kunnes kuorrutus on tasaista. Levitä kuorrute jäähtyneiden pohjien päälle ja ripottele pinnalle saksanpähkinärouhetta. Anna kakkusten jähmettyä kylmässä tunnin verran. Säilytä kakkusia kylmässä.







6 kommenttia:

  1. Aivan ihanan näköisiä! Kovasti houkuttaisi kokeilla, mutta on niin monta kokeiltavaa, että saa nähdä, milloin kerkeää.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara! :) Toivottavasti ehdit jossain vaiheessa kokeilla näitä, sillä nämä ovat tosiaan kokeilemisen arvoisia! :)

      Poista
  2. Ihania kuvia taas kerran. <3 :) Mun blogista löytyy muuten sulle haaste!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Eveliina! <3 :) Kävin katsomassa tuon haasteen niin kävisikö, että tekisin sen repustani, sillä laukkua minä en juuri käytä ollenkaan. Ainoastaan silloin tällöin kun menen shoppailemaan, saatan ottaa tavarani laukkuun, jotka ovat pääasiassa lompsa ja kännykkä. :D Käytän nykyään lähes joka paikassa reppua, sillä sain vast`ikään uuden repun. :)

      Poista
    2. Juu, tottakai se käy! :) Itsekin käytän reppua ja laukkua vähän vaihdellen, reppua on kuitenkin niiiin paljon mukavampi kantaa selässä! Jeii, odotan sun postausta, laitathan siihen kuvan myös siitä uudesta repusta? :3 ♥

      Poista
    3. Okei kiva! :) Juu ehdottomasti laitan siitäkin kuvaa! Teen postauksen tässä lähiaikoina, kun ehdin. :) Onneksi huomenna alkaa vasta 12 koulu, niin saa nukkua pitkään! (mitenhän tää nyt liitty tähän) :D Saatan ehkä jo tänään kuvailla jotain postaukseen liittyvää. :)

      Poista