21. elokuuta 2014

Mustikka macaroon`s


Moikka! Tänään päivitän herkullisten macaroon`sien ohjeen! Itse tein näitä ensimmäisen kerran, joten lopputulos ei ollut mikään täydellinen ulkonäöllisesti, mutta maku oli kyllä voittamaton! :) Roosan värinen pastaväri tuo mukavan mustikkaisen sävyn ja tumman violetti blueberry curd erottuu silti mukavasti välistä. Ennen kuin aloitat macaroon`sien tekemisen, laita kaikki reseptin eri vaiheet valmiiksi! Mittaa kukin ainesosa valmiiksi ja ota tiettyjä tavaroita valmiiksi pöydälle, jottei seos joutuisi missään vaiheessa odottelemaan. Suosittelen tekemään nämä jonkun kaverin avustuksella, sillä yksi käsipari on liian vähän. Itselläni isosisko auttoi taikinan tekemisen eri vaiheissa ja näytti miten macaroon`sit pursotetaan oikeaoppisesti. :) Aloitin näiden tekemisen hieman huolimattomasti, sillä en ollut hoksannut että valkuaiset pitää erotella keltuaisista päivää ennen leipomista. Tämän unohduksen takia macaroon`sien pinta halkeili ikävästi.

Blogin päivittäminen jatkossa saattaa viivästyä, sillä koulutöitä on hurjan paljon eli tekeminen ei kyllä lopu kesken! :D Minulla on jatkoon varastossa pari reseptiä, erittäin makeaa ja marenkista ja toinen on leipäisessä muodossa. Viikonlopulle sain tehtäväkseni pikkusiskon kaverin synttärikakun teon, joten kakkupohjien ja täytteiden armoton teko alkaa huomenissa. Otan kuvia kakusta niin näette mimmoisen kakun taioin, toivottakaa onnea ensimmäisen "kakkutilauksen" tekemiseen! Nähdään! :D 


n.50 kpl

150g mantelijauhoa
150g tomusokeria
120g valkuaisia (HUOM! Erottele keltuaisista väh. vrk aikaisemmin. Ota valkuaiset huoneenlämpöön 1h aikaisemmin leipomista)
185g hienoa sokeria (Siro)
50g vettä
+ pastavärejä

Täyte:
Blueberry curd

Mittaa siivilöity mantelijauho ja tomusokeri kulhoon. Mittaa valkuaisista 60g toiseen kulhoon ja mittaa vierelle pieneen astiaan 35g hienoa sokeria. Jätä loput 60g valkuaisista odottamaan. Mittaa 150g hienoa sokeria ja 50g vettä kattilaan (älä sekoita) ja kuumenna hämmentämättä keskilämmöllä (käytä apuna lämpömittaria). Anna poreilla ja pidä seoksen lämpötilaa silmällä (tavoitteena 110 lämpöastetta). Vatkaa valkuaisia ja kun ne alkavat muodostaa kevyttä vaahtoa, lisää 35g hienoa sokeria vähitellen. Vatkaa kunnes sähkövatkainta nostettaessa vaahdosta, syntyy alaspäin taipuvia "huippuja". Kaada 110 asteinen sokeriseos valkuaisvaahtoon, koko ajan vatkaten. Vatkaa niin kauan kunnes vaahto jäähtyy eli n. 5 minuuttia. Sekoita jäjelle jääneet 60g valkuaisista, tomu-mantelijauhoseoksen kanssa ja lisää halutessasi pastaväri. Sekoita marenkivaahto jauhoseokseen nopeasti, mahdollisimman vähin liikkein. Pursota seos pellille, pieniksi pyöreiksi nokareiksi. Kopsauta pellin pohjaa pöytää vasten, jotta ilmakuplat lähtisivät. Anna macaroonsien muodostaa kuori ennen uuniin laittoa, noin 30 min. Paista 160 asteessa uunin keskitasolla, noin 12-14 minuuttia. Anna macaroonsien jäähtyä ja täytä Mustikka curdilla, jonka reseptin löydät oheisesta linkistä, Kinuskikissan sivuilta.




4 kommenttia:

  1. Ihanaa nähä vähän nuorempiakin bloggareita täällä :) Aina kiva löytää 'ikätovereita'! Selasin sun blogia ja musta ihan älyttömän hienosti kirjotat ja kuvatki tosi upeita. Jatka samaan malliin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanan kannustava ja ilahduttava kommentti! <3 Kiitos Anni! :)

      Poista
  2. Tosi nätin näköisiähän nuo ovat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lempi! :) Pitää vielä testata että josko onnistuisin saamaan macaronseista ihan sileäpintaisia, kun nyt nuita halkeamia sattui tulemaan. Mutta ensimmäinen kerta on aina ensimmäinen kerta! :D

      Poista