3 dl maitoa
50g hiivaa
2 tl psylliumia
1 tl suolaa
1 dl sokeria
1 muna
½ rkl kardemummaa
6½ dl gluteenittomia jauhoja (Semper hieno jauhos.)
½ tl ksantaania
50g pehmeää voita
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää joukkoon psyllium ja anna turvota hetki. Sekoita taikinaan suola,sokeri,muna ja kardemumma. Sekoita ksantaani jauhoihin ja lisää reilut puolet jauhoista taikinaan, koko ajan yleiskoneella vaivaten. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa koneella vielä 3-5 minuuttia. Älä kohota taikinaa, vaan leivo siitä heti munkkeja. Aseta valmiit munkit leivinpaperoidulle uunipellille ja laita pelti 40 asteiseen uuniin. Laita uunin pohjalle kattila, jossa on kiehuvan kuumaa vettä ja sulje uunin luukku. Anna munkkien kohota "höyryuunissa" n. 30 min. Paista kohotetut munkit kuumassa rasvassa ja pyörittele ne sokerissa tai valuta päälle sulatettua suklaata, kera hasselpähkinärouheen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti