8 isoa pullaa
2½ dl kylmää maitoa
1 rkl psylliumia
25g hiivaa
½ dl sokeria
½ tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 ml suolaa
50g pehmeää voita
½ dl maitorahkaa
4-4½ dl gluteenittomia jauhoja (Semper Fin Mix hienoa jauhoseosta)
Väliin:
vadelmahilloa
kermavaahtoa
Koristelu:
tomusokeria
Sekoita kylmä maito ja psyllium kulhossa ja anna turvota 10 min. Murusta hiiva joukkoon ja sekoita kunnes se on liuennut. Lisää sokeri, leivinjauhe, kardemumma, suola, pehmeä voi, maitorahka ja suurin osa jauhoista. Sekoita voimakkaasti mieluiten yleiskoneella n. 5 min. Lisää loput jauhoista ja työstä taikinaa vielä hetki. Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin, pyöreitä pullia. Nostele pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja anna pullien kohota keittiöliinan alla, lämpimässä tilassa noin tunnin verran. Voitele pullat vatkatulla kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista pullia 250 asteessa noin 8-10 minuuttia. Pullien on hyvä antaa jäähtyä keittiöliinan alla,sillä näin ne pysyvät mehevinä ja kuohkeina! Halkaise pullat kahteen osaan ja levitä pohjapuoliskon päälle hilloa ja pursota kermavaahtoa. Nosta hattu päälle ja viimeistele tomusokerilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti