10. maaliskuuta 2014

Täydelliset laskiaispullat

Heippa taas kaikille pitkästä aikaa! Olen ollut hiihtolomaa viettämässä siskojeni luona, joten en ole ehtinyt päivittämään blogia. Pidin ikään kuin hiihtoloman mittaisen tauon päivittämisestä! ;) Ennen loman alkua perjantaina, saimme toisen jakson todistukset ja olen ihan tyytyväinen arvosanoihini. Seuraavat kuukaudet on kuitenkin pinnistettävä jotta voisin olla onnellinen päättötoikkarin suhteen. :) Seuraava laskiaispulla-resepti on aivan käsittämättömän loistava!! En ole ikinä ennen maistanut mitään näin herkullista ja kuohkeaa gluteenitonta pullaa! Kiitos siis kuuluu Carsun kakut- blogille, josta löysin tämän huikean reseptin! :) Vaikka laskiainen on jo reippaasti mennyt, niin voihan arkena leipaista ihan ns. kahvipullaa. Joten nyt kaikki pullan ystävät leipomaan ja herkuttelemaan maailman parhaalla gluteenittomalla pullalla!

8 isoa pullaa

2½ dl kylmää maitoa
1 rkl psylliumia
25g hiivaa
½ dl sokeria
½ tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 ml suolaa
50g pehmeää voita
½ dl maitorahkaa
4-4½ dl gluteenittomia jauhoja (Semper Fin Mix hienoa jauhoseosta)

Väliin:
vadelmahilloa
kermavaahtoa

Koristelu:
tomusokeria

Sekoita kylmä maito ja psyllium kulhossa ja anna turvota 10 min. Murusta hiiva joukkoon ja sekoita kunnes se on liuennut. Lisää sokeri, leivinjauhe, kardemumma, suola, pehmeä voi, maitorahka ja suurin osa jauhoista. Sekoita voimakkaasti mieluiten yleiskoneella n. 5 min. Lisää loput jauhoista ja työstä taikinaa vielä hetki. Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin, pyöreitä pullia. Nostele pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja anna pullien kohota keittiöliinan alla, lämpimässä tilassa noin tunnin verran. Voitele pullat vatkatulla kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista pullia 250 asteessa noin 8-10 minuuttia. Pullien on hyvä antaa jäähtyä keittiöliinan alla,sillä näin ne pysyvät mehevinä ja kuohkeina! Halkaise pullat kahteen osaan ja levitä pohjapuoliskon päälle hilloa ja pursota kermavaahtoa. Nosta hattu päälle ja viimeistele tomusokerilla.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti