2 munaa
1½ dl sokeria
3½ dl gluteenittomia jauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3/4 dl öljyä
180g Maraboun Black saltlakrits- suklaata
Lakritsikerma:
2 dl kuohukermaa
6 Kick lakritsitoffee patukkaa
tarvittaessa Flora vispiä
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen öljyn kanssa, munasokeri vaahtoon. Lisää lopuksi rouheeksi pilkottu suklaa. Sekoita tasaiseksi. Paista 200 asteessa n. 10-15 min. Anna jäähtyä. Valmista lakritsikerma: Lakritsikerma kannattaa valmistaa jo edellispäivänä, jotta se ehtisi kylmettyä kunnolla ( muuten kastike ei vaahtoudu, tai muuttuu rakeiseksi ). Mittaa kerma kattilaan ja paloittele joukkoon Kick lakritsitoffee patukat. Kuumenna kiehumispisteeseen ja jatka keittämistä kunnes lakritsit ovat sulaneet kerman joukkoon. Jäähdytä ja siirrä jääkaappiin. Vatkaa kylmä lakritsikerma vaahdoksi ja lisää tarvittaessa joukkoon Flora vispiä ( Lakritsin maku pysyy vaikka kermaa lisättäisiin ). Pursota lakritsikerma cupcake:jen päälle. Nauti!
Mansikka-kookos cupcake:t saat tehtyä seuraavasti:
Vaihda Maraboun Black saltlakrits- suklaa, kookoshiutaleisiin ( kookoshiutaleita: 1½ dl ) .
Vaihda lakritsikerma, mansikkakermaan.
Mansikkakerma:
2½ dl Flora vispiä
3 rkl mansikkatomusokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta
( halutessasi punaista pastaväriä )
Lisää vispin joukkoon mansikkatomusokeri. ( Lisää tässä välissä halutessasi punainen pastaväri.) Sihtaa vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe. Pursota mansikkakerma cup cake:jen päälle. Nauti!
Pursotuskerma -ohjeet löysin Kinuskikissan sivuilta. :)
Hyvännäköisiä muffinsseja ;D
VastaaPoistaKiitos! :D
Poista