31. joulukuuta 2016

Juustokakku-brownie muffinssit


Hejsan!
Uuden vuoden aatto on vihdoin täällä! 
Leivoin jo eilen nämä uuden vuoden herkkumme, sillä nämä ovat parhaita hyvin jäähtyneinä. :) Kehittelin reseptin itse, kahta eri ohjetta yhdistellen. Halusin tehdä jotain jossa on paistettua juustokakkutaikinaa, ja sitten keksin kaveriksi brownie-pohjan. Löysin wicked sweet kitcken -blogista melko samanlaisten muffinssien ohjeen, ja lähdin sen pohjalta liikkeelle. Tuplasin juustokakkutaikinan määrän, sillä kommenteissa sanottiin, että sitä olisi saanut olla enemmän. Sitten etsin erikseen gluteenittoman brownie pohjan reseptin. Löysin sen täältä, Kotihippi ja leipuri -blogista, ja oli muuten hyvää taikinaa! Hasselpähkinät toi kivaa lisää siihen, suklaan määrää vähensin ja jätin valkosuklaan kokonaan pois. Hyvin onnistui silti! :)

Brownie taikina kohosi kivasti, ja oli oikein hyvän makuinen! Juustokakkuosa kohosi uunissa reippaasti, mutta lösähti tullessaan uunista ulos. Se ei kuitenkaan haitannut makua, ja ulkonäkökin oli vain hauska kun toinen puoli muffinssista oli vähän muhkurainen. :D 

Päälle ripottelin jäisiä vadelmia, ja niitä voi kyllä laittaa reilumminkin mikäli tykkää niistä! Ne toi kivaa raikkautta kaiken makeuden keskelle, ja toimivat hyvin! :) Mansikatkin varmasti käy myös, ja mustikat, mistä itse tykkää! 

Illalla syödään hyvää ruokaa ja keskiyöllä mennään katselemaan raketteja. :) Mukavaa kun näin vuoden lopussa on aina kaksi juhlaa peräkanaa! :D 

Me nähdään sitten ens vuonna! :D 
Mukavaa uutta vuotta 2017 kaikille!




n. 30 kpl minimuffinssia

Brownie-taikina:
150g voita
145g tummaa suklaata Panda
2 munaa
1,5 dl sokeria
3/4 tl vaniljasokeria
3/4 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 dl gluteenittomia jauhoja
1/2 dl gluteenittomia kaurajauhoja
3/4 dl hasselpähkinärouhetta

Juustokakku-taikina:
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g maustettua tuorejuustoa vanilja
2 keltuaista
1,5 rkl sokeria

Valmista brownie. Sulata voi mikrossa. Lisää paloiteltu suklaa, ja anna sen sulaa voin joukkoon. Jäähdytä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi toisessa kulhossa. Sekoita muna-sokerivaahto voi-suklaaseokseen varovasti käännellen. Sekoita vaniljasokeri, leivinjauhe, suola, jauhot ja hasselpähkinärouhe keskenään. Kääntele kuivat aineet taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Valmista juustokakku-taikina. Notkista tuorejuustot kulhossa lusikalla. Sekoita joukkoon sokeri ja erotellut keltuaiset. Nostele ensin brownie-taikinaa minimuffinssipellille minimuffinssivuokiin niin, että puolet vuoasta täyttyy. Lisää sitten juustokakkutäytettä loput puolet vuoasta. Nostele päälle jäisiä vadelmia. Paista 175 asteessa noin 15-18 minuuttia. Anna muffinssien seistä kylmässä mieluiten yön yli. Muffinssit ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä. Nauti vaniljajäätelön kera!
Normaalikokoisia muffinsseja paistetaan 25-30 minuuttia ja minimuffinsseja 15-18 minuuttia.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti